Vesihuollon suunnitelma ja Seurasaari

On hyvä, että vesihuolto on Suomessa kuntien vastuulla.  Tästä on tärkeä pitää kiinni näinä aikoina kun muun muassa Euroopan unionissa on pyrkimyksiä kaupallistaa yhä useampia julkisia palveluja.

Östersundomin ja muiden uusien asuinalueiden vesihuolto on tämän suunnitelman suurin haaste. Suurimmat riskit puolestaan liittyvät vanhojen vesi- ja viemäriverkostojen kuntoon, pidemmällä aikavälillä ehkä myös meren pinnan nousuun. Vanhan vesi- ja viemäriverkoston ns. korjausvelkaa olisi syytä selvittää laajemmin, kun harkitaan kaupungin investointeja.

Seurasaarisäätiön taholta on valtuustoryhmille viestitetty vakavista ongelmista, joiden takia saaren vesijohtoverkko on laitettu käyttökieltoon. Verkon ylläpito ei kuulu HSY:lle vaan Kiinteistövirastolle. Myös viemäriverkko on kehnossa kunnossa ja ympäristökeskus on asettanut uhkasakkoja siitä. Suunnitelma verkostojen uudistamisesta on olemassa, mutta investointia ei ole saatu päätettyä.

Saarella vierailee vuosittain 600 000 – 800 000 kävijää. Antaa todella erikoisen kuvan Helsingistä, jos saaren vesi- ja viemäriverkostoa ei saada pikaisesti kuntoon.

Esitän seuraavan ponnen: Hyväksyessään vesihuollon suunnitelman valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää mahdollisuudet Seurasaaren vesi- ja viemäriverkoston kunnostamiseen kaupungin toimesta tai sopien asiasta HSY:n kanssa. 

(Hakasen esittämää pontta kannatti Rene Hursti perussuomalaisista, valtuusto torjui sen täpärästi yhdellä äänellä kun pontta kannatti 42 ja hyväksymiseen tarvitaan 43 valtuutetun enemmistö.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »