Valtuusto puhuu, isot päätökset muualla

Helsingin valtuuston tämän vuoden kolmannessa kokouksessa ei eilen ollut mitään isompia asioita. Tärkeitä ratkaisuja tehdään muutenkin yhä enemmän muualla kuin valtuustossa.

Valtuusto hyväksyi kaupunginkanslian osastojen työnjakoon eräitä muutoksia. Pohjois-Haagan ala-asteelle hyväksyttiin laajennus- ja perusparannushanke. Käpylän länsiosaan hyväksyttiin asemakaavanmuutos, joka säilyttää vanhat puutalot, mutta antaa mahdollisuudet rakentaa tonteille uusia minitaloja. Tonttivuokrat määräytyvät jatkossa tämän isomman rakennusoikeuden mukaan. Pukinmäkeen päätettiin kahta lähellä rataa sijaitsevaa tonttia koskeva asemakaavanmuutos.

Valtuutettujen aloitteita

Valtuusto kävi pitkähkön keskustelun Sinisten esittämästä kokeilusta, jossa ruotsin kielen opiskelun velvoitteesta voitaisiin kouluissa luopua. Aloitetta ei hyväksytty.

Pitkään keskusteltiin myös VAS:n Mai Kivelän aloitteesta, että Helsinki pyrkii osa-omistajana siihen, että Vantaan Energia ei käyttäisi turvetta polttoaineena. Myönteinen vastaus aloitteeseen hyväksyttiin ja kokoomuksen palautusesitys hylättiin äänin 48 – 34.

Valittaako Helsinki yleiskaavan tuomioista?

Hallinto-oikeus tuomitsi viime viikon alussa Helsingin uuden yleiskaavan monelta keskeiseltä osin lainvastaiseksi. Kaupunginhallitus käy ensi maanantaina keskustelua asiasta ja päättänee seuraavalla viikolla siitä, valittaako kaupunki tuomiosta.

Jos vihreät, demarit, Vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja RKP haluavat tosissaan säilyttää Keskuspuiston, Vartiosaaren ja Ramsinniemen viher- ja virkistysalueet, ne torjuvat kaupunginhallitukseen mm. niiden osalta valmisteilla olevat valitukset Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toisaalta kansalaisjärjestöissä harkitaan parhaillaan valituksia eräistä muista yleiskaavan ongelmista, joihin hallinto-oikeus ei puuttunut.

Tässä arvioitani hallinto-oikeuden ratkaisusta https://www.yrjohakanen.fi/enta-nyt-helsingin-kaavoittajat/

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »