Ehdokkaat

Meidän Helsinkimme ei ole myytävänä!

Hyppää eri kohtiin ehdokaslistalla:

 1. Sitoutumattomat ehdokkaat
 2. Nina Huru
 3. Suomen kommunistinen puolue

Sitoutumattomat ehdokkaat

976: Ayman Al Amir

Yrittäjä, tulkki, Rastila

Koulutus kuuluu kaikille!

Koulutus on minulle tärkeää. Maahanmuuttajille tarvitaan koulutus ja suomen kielen opetusta. Suomen kieli on elämän avain Suomessa.

977: Lauri Alhojärvi

Väitöskirjatutkija, koulunkäyntiavustaja, Alppila

laurialhojarvi.fi

Profiilit sosiaalisessa mediassa

Ihmisen ja ympäristön hyvinvointi päätöksenteon keskiöön!

Politiikka tarvitsee suunnanmuutoksen. Kvartaalikapitalismin lyhytnäköinen voitontavoittelu on tullut tiensä päähän. On aika nostaa ihmisen ja ympäristön hyvinvointi päätöksenteon keskiöön.

Kestävä ja inhimillinen politiikka muodostuu neljästä vaatimuksesta:

 1. Planeetta on pidettävä elinkelpoisena.
 2. Lasten ja nuorten hyvinvointi on turvattava.
 3. Ihmisarvoinen elämä on taattava jokaiselle.
 4. Tieteeseen, taiteeseen ja koulutukseen on panostettava.

978: Ville-Pekka Hakkarainen

Muusikko, Vuosaari

V-P Facebookissa: www.facebook.com/vphakkarainen

Kaiken hyvän ja oikeudenmukaisuuden puolesta, kaikkea pahaa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

979: Pia Honkanen

Yrittäjä, parturi-kampaaja, Maunula

Sydämellä ja rohkeudella

Olen 40-vuotias, yhden jo aikuisen tyttären yksinhuoltajaäiti. Maunulalainen tahtonainen. Harrastan kuorolaulantaa komediallisessa kuorossa.

Kohtuuhintainen asuminen ja lähellä olevat toimivat palvelut ovat jokaisen oikeus. Viheralueet, kuten keskuspuisto pitää säilyttää Helsingin keuhkoina. Kaupunki tarvitsee myös puita. Olen ihmisten välisen suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon kannalla. Sydämellä ja rohkeudella kohti muutoksia, päätöksiä ja tulosta.

980: Iro B. Isberg

Suntio, vahtimestari, Maunula

https://plus.google.com/+IroIsberg

Teille, jotka uskallatte sanoa asiat ääneen

Kaupungin vuokra-asuntoja lisää. Helsinki on velkaa mm. vähävaraisille eläkeläisille ilmaiset bussimatkat arkisin klo 10.00 – 15.00. Palkataan lisää sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaisia.

981: Seppo Julin

päätoimittaja, Torpparinmäki

Sananvapaus kuuluu kaikille.

Syntyperäinen Stadilainen jonka juuret ovat syvällä Itä-Helsingissä, Myllypurossa, vaikka asunkin nykyään kaukana pohjoisessa, Torpparinmäessä. – Olen toiminut kansalaismedian parissa, Helsingin Lähiradion päätoimittajana, 28 vuotta ja työssäni noudatan mottoani: Sananvapaus kuuluu kaikille.

982: Markku Jutila

eläkeläinen, valtiotieteen maisteri, Tammisalo

Edullisia asuntoja pitäisi rakentaa vaikka kunnallisen rakennusyhtiön toimesta ratojen ja pääväylien varteen. Grynderit haluavat rakentaa luontoalueille, koska laskevat saavansa 2-3-kertaisen hinnan. Kaupunki maksaa suuret kunnallistekniikan kulut.

Kruunusillat on aivan turha ja kallis hanke, joka tuhoaisi upean merenselän maiseman ja purjehdusareenan erityisesti vanhoilta puuveneluokilta, mm. Kansanveneiltä. Laajasalosta tulee Suomen levein moottoritie Herttoniemen metroasemalle, edes bussikaistoja ei ole vielä tarvittu. Vartiosaari-Ramsinniemi-Merirastila muodostavat Punkaharjua vastaavan luonnonmuodostelman, jota ei pitäisi tuhota rakentamisella.

Malmin lentokenttä on historiallinen ja toimiva kulttuuri- liikenne- ja dynaamisen pienyrittäjyyden sekä työpaikka-alue, jota ei pitäisi tuhota.

Pientalovaltaisten asuinalueiden asukasmäärä voitaisiin helposti 2-kertaistaa rakentamalla nykyisten ostarien ja halpahallien tilalle korkeita, yhdistettyjä liike- ja asuintaloja. Näin turvattaisiin myös alueiden palvelut.

Mm. Laajasalossa on vain 1000 asukasta neliökilometrillä ja kuitenkin halutaan arvokkaaseen 0,8 km2 luonto- ja kulttuurikohteeseen Vartiosaareen rakentaa asunnot 7000 hengelle! Asukastiheydeksi muodostuisi 8000/km2!

983: Marja-Leena Kalkkinen

VTK, eläkeläinen, Länsi-Pasila

Sote-palvelut kuntoon kuntalaisten ehdoilla – ei yksityistämällä eikä yhtiöittämällä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus. Maksuttomat peruspalvelut ja joukkoliikenne. Keskuspuisto yhteisenä virkistysalueenamme. Ihmisiä ei saa jättää heitteille!

984: Heidi Kangas

opettaja, opiskelija, Käpylä

Suoraa demokratiaa

Olen 33-vuotias pienen lapsen vanhempi, humanististen tieteiden kandidaatti ja suomi toisena kielenä -opettaja Käpylästä. Olen ehdolla valtuustoon siksi, että haluan tehdä Helsingistä yhteisöllisen, kauniin ja sosiaalisesti vastuullisen kaupungin. Koulutuksesta ja hyvinvoinnista ei saa leikata enää yhtään. Kuntapolitiikan tulee olla sellaista, että siellä on tilaa pohtia päätösten taustalla olevaa ihmiskuvaa ja käsitystä hyvästä elämästä. Katson, että suoran demokratian menetelmien, kuten yleiskokousten lisääminen kuntapolitiikkaan on välttämätöntä.

985: Merja Kauppinen-Saarikko

Kassamyyjä, Vartiokylä

Tehdään yhdessä parempi Helsinki

Annamme myös kaikelle elävälle mahdollisuuden kehittyä eheäksi kokonaisuudeksi. Ellei tule muutosta, tulevat sukupolvet ottavat vastaan kelvottoman maan. Metsät, meret, ilma huutavat apuamme. Nyt toimimaan Östersundomin puolesta. Samalla vaalikaamme Keskuspuistoa. Vartiokylä ja Helsinki tarvitsee huomiotasi. Vieraskasvit höykkäävät hiljaisina vihollisina. Autathan tarvitsevaa Helsinkiä suojautumaan hyökkäystä vastaan. Samalla voit tarkistaa kantasi vanhushuollon ja avuntarpeen tärkeydestä. Tarvitsemme jokainen hellän kosketuksen. Nyt on monet lähipalvelut poissa.Yhteisöllisyyttä kaivataan.Palauttakaamme lähipalvelut. Kädet loppuvat. Satsatkaamme myös vanhushuoltoon. Perässä tullaan, me rokkipoppoo! Kiitos huomiostasi.

 

986: Marko Kilpeläinen

LVI-insinööri, Kontula

Minulla on kaikki hyvin, onhan sinullakin?

Asumisen kalleudesta johtuen kaupungin rahat siirretään asumistuen muodossa porvareille. Kaliista asumisesta johtuen, ihmisillä ei ole rahaa kulutukseen, työpaikat ja yritykset jäävät syntymättä. Sairaanhoito, päivähoito, koulutus ja joukkoliikenne pitää olla ilmaista. Pidetään huolta toisistamme.

987: Merikukka Kiviharju

Laulaja, Kallio

Yhteisöllisyys luo perustan hyvälle elämälle

Olen ihminen, minulle on tärkeää kuulua yhteisöön jossa yhdessä rakennamme elämisen arvoinen elämä, tuemme ja turvaamme toisiamme silloin kun sitä tarvitsemme ja voimme kehittyä itsenämme turvallisessa ympäristössä. Taide antaa minulle työkalut joilla rakennan rauhaa.

988: Anneli Korhonen

Byråsekreterare / Toimistosihteeri

Gamlas / Kannelmäki

Jag arbetar inom den offentliga sektorn som byråsekreterare och jag vill ha en rättvis Helsingfors för alla.

Alla medborgare ska behandlas rättvist och med respekt i det finska samhället, speciellt de äldre medmänniskor måste få den omsorgen och vården som de behöver när de behöver.

Jämlikt och multikulturellt stad betyder att alla ska bemötas lika oberoende av språk, ålder, nationalitet eller någon annan personlig omständighet.

Alla oklara social- och hälsoplaner måste stoppas genast, och beslutsfattarna måste lyssna på medborgarna.

STOP för privatisering!

STOP sote-sekoilu!

Pitkän linjan aatteellinen kommunisti, kolmannessa polvessa. Sitoutumaton SKP- ja Helsinki-listoilla. Monikielisyys ja uiskentelu eri kulttuureissa on minulle savolais-ruotsalaisena tuttua.

Rakenteellinen väkivalta, joka pakottaa ihmisiä köyhyyteen, on lopetettava ja köyhyys poistettava. Veronkiertomiljardit on kotoutettava kuntiin, ja muutettava asunnoiksi, palveluiksi ja ruuaksi. Sadistiset ruokajonot on lopetettava ja ruoka jaettava ihmisille kotiin hätäapuna.

Helsingin myynti vähiten maksaville on lopetettava ja omien palvelujen tuotanto, kuten ruotsinkielisten palvelujen tuottaminen vanhuksille, aloitettava. Alibudjetointi ja mukamas voiton tuotto sosiaalipalveluissa on lopetettava ja nostettava palvelut inhimilliselle tasolle.

Aidosti Marxin hengessä: jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeidensa mukaan!

989: Matti Laitinen (STP)

teknikko, runoilija, Vallila

masanlaari.blogspot.fi

www.facebook.com/matti.laitinen3

Kunnan tärkein tehtävä on edistää asukkaidensa – ei liike-elämän – hyvinvointia.

Haluan elää ihmisten hallitsemassa kunnassa, jota ei ole tuotteistettu markkinatalouden hengessä, jossa julkisia palveluita ei kilpailuteta eikä yksityistetä.

990: Maria Malmström

Teatteri-ilmaisun ohjaaja, Lauttasaari

www.facebook.com/mariahelsinkilistat

Osallisuutta ja yhtäläiset oikeudet!

Toimiva yhteiskunta ei eriarvoista eikä jätä ketään ulkopuolelle. Pärjääminen Helsingissä ei ole rikkaiden ja onnekkaiden etuoikeus.

Pidetään rannat rantoina ja metsät metsinä!

Arvokasta kaupunkiluontoa ei saa takaisin – siksi sitä täytyy suojella.

991: Liisa Maunola

Pienyrittäjä, putiikin pitäjä, KTM, Punavuori

Sitoutumaton, Helsinki-listat

Työ, asunto, arvostus

Yksinyrittäjiä on Suomessa jo 170 000 henkilöä ja heidän määränsä on kasvussa. Usein yrittäminen on ainoa keino työllistyä. Yksinyrittäjissä piilee suuri potentiaali toimia työllistäjinä. Jokainen yksinyrittäjä tarvitsee työvoimaa. Avun palkkaaminen on tehtävä mahdollisimman helpoksi.

Olen työllistänyt itseni kolmen vuoden ajan pitämällä naistenvaateliikettä Helsingissä. Tällä hetkellä Looks and Goods toimii Hakaniemen kauppahallin 2. kerroksessa. Tervetuloa tutustumaan putiikkiini ja keskustelemaan Helsingistä!

992: Heikki Männikkö (STP)

työteknikko, toimittaja, Hermanni

Sote peruutettava! Toimivaa terveydenhoitoamme ei tule alistaa voitoille. Ongelma ei ole valinnan vapaus, vaan hoidon saanti.

993: Tiina Peitsamo

Fil. yo, Punavuori

Ihminen ensin

Kovenevien arvojen maailmassa tarvitaan inhimillisyyttä ja heikommista välittämistä.

994: Timo Piippo

eläkeläinen, Pitäjänmäki

Monivuotinen Helsingin vammaisneuvoston jäsen. Helsingin seudun sairaus- ja tapaturmainvalidien pitkäaikainen puheenjohtaja. Monivuotinen tapaturma- ja sairausinvalidien liiton varapuheenjohtaja. 30 vuotta Teknillisen korkeakoulun (nykyinen Aalto-yliopisto) laboratoriomestarina, työsuojeluvaltuutettuna ja työsuojelutoimikunnan puheenjohtajana.

Lisää palvelutaloja Helsinkiin: vanhuksille ja vammaisille turvaa palvelutaloista. Vammaisrakentamisen määräykset koskemaan kerrostalojen rakentamista ja asuntojen saneeraamista.

 

995: Pertti Poikolainen

diplomi-insinööri, Vallila

Parempi terveydenhuolto ja tiheä terveysasemaverkosto.Edullisempi joukkoliikenne. Uusiutuva energia. Lähikirjastot säilytettävä.

996: Laura Päiviö

Muusikko, opiskelija

Arabianranta

Ihminen ei elä tehdäkseen työtä, vaan tekee työtä elääkseen

Olen 31-vuotias muusikko, yli 10 v. kaupan alalla vuoropäällikkönä toiminut tuleva kulttuurialan yrittäjä. Tärkeimpiä ominaisuuksiani ovat asenne, usko itseeni ja ihmisiin, sekä korkea työmoraali. Arvostan enemmän asioiden kokemista kuin niistä lukemista ja luotan maalaisjärkeen. Nyt tarvitaan rohkeita, oikeudenmukaisen moraalin omaavia ihmisiä tekemään muutoksia, jotta Suomea voi edelleen kutsua vilpittömin mielin hyvinvointivaltioksi.

Työstä täytyy saada kunnon palkka, jolla tulee toimeen. Veronkierto kuriin. Mielenterveys- ja päihdepalvelut kuntoon syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

997: Janne Rahikainen (STP)

rakennusmies, Tapaninvainio

Talous yhteiskuntaa palvelemaan

Meidän pitää vallata yhteiskunnan rakenteet takaisin pala palalta. Tällä hetkellä tuhotaan meidän isien ja isoisien työväenliikkeen taistelulla aikaan saamaa yhteiskuntaa. Meidän on jarrutettava tätä kehitystä, ja herätettävä ihmiset unesta, jossa he elävät. Halutaanko, että yhteiskunta on taloutta varten, vai että talous on yhteiskuntaa varten? Me ihmiset olemme se, joka voi vaikuttaa yhteiskunnan rakenteisiin ja yhteiskuntapolitiikkaan. Se on mahdollista!

998: Ville Rahikainen (STP)

Leipomotyöntekijä, pääluottamusmies, Malmi

Malmin lentokentän puolesta. Kilpailutusta vastaan. Kohtuutta tonttivuokrien korotuksiin.

 

999: Eero Rasijärvi

Sitoutumaton asukasaktiivi, Herttoniemi

Virtaa riittää vielä

Helsingin kaupungilla on noin 44 000 vuokra-asunnossa liki satatuhatta asukasta. Yhtenäisenä äänestäjäjoukkona näillä maksumiehillä ja ahkerilla naisilla voisi olla merkittävästi valtaa Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Jos haluat parantaa vuokra-asukkaiden asemaa, pitää asumiskustannukset kurissa, turvata sosiaali-, terveys ja vanhuspalvelut sekä vastustaa köyhien kyykytystä, lupaan moninkertaistaa äänesi valtuustossa. Tässä on vuokra-asukasaktiivi, joka on jo vuosikausia myös vaalien välillä toiminut näiden tavoitteiden eteen.

1000: Olli Salin

VTK, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, Hermanni-Vallila

Ylijäämät käyttöön – lähipalvelut maksuttomiksi
Päivähoito ja koulutus, terveys- ja sosiaalipalvelut, kirjasto- ja kulttuuri- sekä joukkoliikenne- ja liikuntapalvelut maksuttomiksi.

1001: Mari Saloheimo

Tutkija, Kaarela

Tehdään, eikä vain puhuta!

Olen ympäristöaktivi ja rauhanpuolustaja. Jotain järkeä kaupunkisuunnitteluun!

1002: Antti Seppänen

Tanssitaiteilija, Tapanila

Yhteistyössä on voimaa

Hyvinvoiva yhteisö on aina yksilön voitto

1003: Anni Wallenius

Koulunkäyntiavustaja, Käpylä

Minulle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, ekologisuus ja eriarvoistumisen torjuminen.

1004: Nina Huru

Sitoutumaton.

Sairaanhoitaja, kaupunginvaltuutettu

Sydän heikon puolella.

Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaat

1005: Irene Auer

Luokanopettajaopiskelija, Kontula

Kotisivut ja blogi: www.ireneauer.fi

Sosiaaliset mediat:

Pienten ja potkittujen puolella!

 1. Laadukkaat julkiset lähipalvelut – Helsingillä on niihin varaa!
 2. Lisää resursseja kouluille
 3. Varhaiskasvatus on lapsen oikeus – päivähoito maksuttomaksi
 4. Lähikirjastot ja kulttuuritilat turvattava
 5. Nollatoleranssi syrjinnälle
 6. 6 + 6 tunnin työaikamalli – lisää työpaikkoja, vähemmän työssä uupumista
 7. Kohti maksutonta joukkoliikennettä
 8. Pormestarimalli on demokratiasumutus – loppu vallan keskittämiselle
 9. Kivihiilivapaa Helsinki
 10. Joka päivä voi olla kasvisruokapäivä – ympäristön ja eläinten puolesta

1006: Yrjö Hakanen

Kaupunginvaltuutettu, toimittaja, VTM, Maunula-Pirkkola

Kotisivut ja blogi: www.yrjohakanen.fi
Facebook
Twitter

Vapaus valita toisin ry:n ja Asumisen hinta alas ry:n hallitusten jäsen. HOK-Elannon edustajiston jäsen. Ammattiliitto PAMin jäsen. Julkaissut mm. kirjat Asukkaiden vai yhtiöiden valta?, Marxin Pääoman ajankohtaisuus, Markkinoiden vai ihmisen hyväksi? ja Kuusi kuvaa Kekkosesta.

Asukkaiden ääni valtuustoon

Helsingin kaupunki teki viime vuonna ylijäämää 464 miljoonaa euroa, mutta leikkaa palveluista. On ohjattava lisää rahaa palveluihin, työllisyyteen, asumiseen ja ympäristöinvestointeihin.
Helsingin on pidettävä huolta jokaisen ja kaikkien hyvinvoinnista. Eroon leipäjonoista, asunnottomuudesta, työttömyydestä ja rasismista.

Keskuspuisto, Vartiosaari ja muut arvokkaat viher- ja virkistysalueet on pelastettava.
Pieneen piiriin valtaa keskittävä pormestarimalli on korvattava osallistuvalla lähidemokratialla.

1007: Jorma Heinonen

Muurari, eläkeläinen, Tapaninkylä

Älä äänestä leikkaajia!

Maksuttoman joukkoliikenteen puolesta kaupunki-ilman saastumista vastaan. Älä anna valtakirjaa puolueille, jotka leikkaavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Kunnallista vuokra-asuntotuotantoa lisäämällä asumisen hinta alas.

1008: Kalle Hernberg

Opettaja, FM, Puistola

Meillä on varaa tasa-arvoon

42-vuotias erityisopettaja, joka näkee päivittäin syrjäytymisen vaikutukset. Julkisten palveluiden puolustaja, pitkäaikainen kansalaistoimija, isä ja feministi.

1009: Jenni Häkkinen

Hovimestari, äiti, Käpylä

Meidän stadi!

Lapset, varhaiskasvatus ja koulut. Turvallinen kouluympäristö, puhdas sisäilma. Hyvät lähipalvelut.

1010: Kirsti Kangas

Siivooja, Niemenmäki

Facebook-profiili

Arjen turvaa heikoimmille!

 • Koti kuuluu kaikille.
 • Kaupungille oma asuntotuotantoliike
 • Kohti maksutonta joukkoliikennettä.
 • Mielenterveys -ja päihdehuoltoon lisää rahaa ja resursseja

1011: Heikki Ketoharju

Työtön, opiskelija, Kallio

Kotisivut: heikki.ketoharju.info

Sosiaaliset mediat:

Lisää valtaa asukkaille!

Nuori kommunisti, jokapaikanhöylä ja ylipäätään ihan ok tyyppi. Olen tehnyt vapaaehtoistyötä monissa kansalaisliikkeissä, viimeisten muutaman vuoden aikana etenkin TTIP-verkostossa ja Suomen sosiaalifoorumia järjestelemässä. Helsingin kunnallispolitiikka on tullut tutuksi toimittuani neljä vuotta SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmän sihteerinä. Haluan, että Helsinki ottaa käyttöön kaupunginosavaltuustot, laittaa riittävät resurssit koulujen tietotekniikkaan sekä julistautuu CETA- ja TTIP-sopimuksia vastustavaksi kaupungiksi.

1012: Toivo Koivisto

Työpaikkasihteeri, rakennusmies, eläkeläinen, Käpylä

Harrastajavalokuvaaja. Helsingin työttömät HeTy:n tukihenkilö, Käpylän Venäjä-seuran osaston johtokunta, Kallio-Vallilan eläkeläiset ry johtokunta, Rakentajaveteraanit os. 3.
Työttömien ja eläkeläisten asialla

Maksuton joukkoliikenne vähävaraisille eläkeläisille, työttömille. Peruspalvelut kävelyetäisyydelle. Koskelan alueelle monipuolisen palvelukeskukseen voimistelu ja vesiliikuntapaikka. Vanhuspalvelut kuntoon, lisää lähipalveluja, työttömille töitä, asumisen hinta alas, kohti maksutonta joukkoliikennettä.

1013: Talvikki Koivu

Teologian tohtori, konttorityöntekijä, Munkkiniemi

Ihmisen puolella rahan valtaa vastaan

Kaikilla on yhtäläinen oikeus hyvään elämään.

 • Asumisen hinta alas!
 • Maksuton joukkoliikenne kaikille
 • Maksuton perusterveydenhoito kaikille
 • Lähipalveluiden puolesta

1014: Mikko Korhonen

Opiskelija, talonmies, Pakila

Valta asukkaille eikä virkamiehille

Talonmies, sekatyöläinen, kahden lapsen isä, filosofian opiskelija. Huolehditaan lähipalveluista ja pelastetaan Keskuspuisto!

1015: Jukka Laitinen

Ravintolakokki, eläkeläinen, Tapanila

Vammaisten ja eläkeläisten asemaa parannettava. Maksuton joukkoliikenne eläkeläisille ja muillekin helsinkiläisille. Stop vammaisten palvelujen ja etuuksien leikkaaminen. Olen itse näkövammainen ja monisairauksinen, joten on omakohtaista kokemusta vammaisasioista.

1016: Jussi-Petteri Lappi

Postinjakaja, talonmies, Pitäjänmäki

Julkisten lähipalveluiden, joukkoliikenteen ja viheralueiden puolesta!

Olen monessa mukana oleva aktiivinen kaupunkilainen Pitäjänmäestä. Toimin mm. paikallisessa kaupunginosayhdistyksessä ja olen kiinnostunut historiasta sekä kotikulmien osalta että laajemmin. Muita harrastuksiani ovat mm. sääpäiväkirjan ylläpito sekä valokuvaus.

1017: Arto Lindqvist

Eläkeläinen, Malmi

Peruskommari

Haluan paremman Helsingin. Vammaisten ja lasten hyvinvointi on tärkeää.

1018: Outi Mononen

erityisopettaja, Veräjälaakso

Yhteisöllisyys luo terveyttä

Haluan edistää helsinkiläisten hyvinvointia ja terveyttä. Yksinäisyys ja syrjäytyminen ovat riskitekijiöitä kehon- ja mielenterveydelle. Terveystekoni on yhteisöllisyyden rakentamista asuinalueellani Veräjälaaksossa.

1019: Arja Putkonen

lähihoitaja, Puotila

Hyvä hoito kuuluu kaikille!

Hyvä hoito kuuluu kaikille. Hoitajilla on oltava mahdollisuus sitä antaa. Siksi terveydenhuoltoon tarvitaan lisää työntekijöitä.

1020: Reijo Rinne

Diplomi-insinööri, valt. maist., Malmi

Lähipalveluiden puolesta

Helsingistä ekologinen mallikaupunki. Kapitalistinen talouskasvun pakko on purettava ja myös kaupungin järjestelmä ajateltava uusiksi.

1021: Laura Rontu

Meteorologi, Tammisalo

Helsinki ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijäksi

Paljasjalkainen helsinkiläinen, valmistunut Helsingin yliopistosta. Meteorologian dosentti, tutkijana Ilmatieteen laitoksessa. SKP:ssä 1970-luvulta alkaen.

1022: Wäinämö Ruottinen

Mielenterveyshoitaja, ohjaaja, Pitäjänmäki

Lähipalvelut turvattava

1023: Senja Räsänen

Metallityöläinen, eläkeläinen, Kontula

Vanhukset hoidettava kunnolla. Laitoksiin pääsy sujuvammaksi, hoidon laatu paremmaksi. Potilaille ja henkilökunnalle oikeus sanoa mielipiteensä. Hoitoon on päästävä silloin kun on tarve.

Ei pidä uskoa puheita, että Helsingillä ei ole rahaa. Näiden asioiden kuntoon hoitaminen ei ole rahasta kiinni.

Nyt vaalien alla kaikki lupaavat hyvää, mutta mitä nappia valtuustossa painetaan? Kannattaa ottaa selvää, mikä puolue todella ajaa tavallisten helsinkiläisten asiaa.

1024: Hannele Salava

lastentarhanopettaja, eläkeläinen, Koskela

Helsinki hyvä kotikaupunki varhaisiästä varttuneisiin.

Eläköidyin vuosi sitten erityislastentarhanopettajan työstä. Varhaiskasvatuksen asiantuntijana haluan edistää korkeatasoista varhaiskasvatusta Helsingissä.

Melko tuoreena eläkeläisenä kiinnostukseni kohdistuu eläkeläisten ja ikääntyneiden hyvinvointiin. Hoivan ja huolenpidon on oltava hyvin järjestettyä. Terveyspalveluiden saatavuus on turvattava lähipalveluna.

Kodin ulkopuolella liikkumiseen vaadin kokoaikaista alennusta joukkoliikenteessä ja vähitellen maksuttomuutta. Ikäihmisille on saatava lisää maksuttomia liikuntapalveluja.

1025: Tiina Sandberg

Piirisihteeri, Puistola

Kotisivut: torrakko.wixsite.com/tiinasandberg

Blogi: tiinamariasandberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Demokratia on liian arvokasta keskitettäväksi

Valta virkamiehiltä asukkaille, halvemmat kämpät, työllisyysrahat heti käyttöön, maksuton joukkoliikenne, lähipalvelut kotikulmille ja kaupunkitila kaupunkilaisten käyttöön!

Tämä esite on demokratiavaltakirjasi seuraavalle vaalikaudelle. Ota yhteyttä myös vaalien jälkeen, niin tehdään suunnitelma siitä, miten voimme parantaa Helsinkiä.

Mielenosoitus, valtuustoaloite, kaupunkikapina – kaikki keinot käyttöön

1026: Anna-Mili Tölkkö

Erityisopettaja, Pitäjänmäki

Ihmisen lähelle koulut ja päätöksenteko!

1027: Mikko Virtanen

Asennuskoordinaattori, Roihuvuori

Olen syntyjään pirkanmaalainen, sittemmin helsikiläistynyt 38 vuotias ict-alan ammattilainen, työsuojeluvaltuutettu ja videotaiteilija.

1028: Juha-Pekka Väisänen

Käsitetaiteilija, puheenjohtaja, Kluuvi

Blogi: jpvaltuustoon.blogspot.fi

JP Facebookissa

Huolestumisen sijaan on parempi toimia

Korotetaan työläisten palkkoja. Palkataan työttömiä töihin kaupungille. Valta kansalle. Kalasatamaan, Kuninkaantammeen ja Mellunmäkeen tarvitaan lähikirjastot.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »