Vapaavuoren budjettiesitys leikkaa etenkin sote-palveluja

Helsinki-listojen Yrjö Hakanen arvostelee Jan Vapaavuoren budjettiesitystä blogissaan. Helsingin kaupunki on vuodesta 2002 jatkuvasti alibudjetoinut, eli varannut liian vähän määrärahoja palveluiden järjestämiseen, ja tuottanut samaan aikaan voittoa. Tästä vastuussa on etenkin kaupunkia johtanut Kokoomuspuolue, eikä tyyli näytä tämänkään vuoden budjetissä muuttuvan.

Helsinki-listat on valmistellut omaa vaihtoehtoista budjettiesitystä syksyn mittaan. Se ei pohjaudu leikkaamiseen eikä alibudjetointiin, vaan lähtökohdaksi on otettu kaupunkilaisten todelliset tarpeet. Nyt valtuuston muut puolueet ovat valinnan edessä. Sitoutuvatko ne Kokoomuksen alibudjetointilinjaan, kuten monina aiempinakin vuosina?

Näin Hakanen blogissaan:

Pormestari Jan Vapaavuoren esitys Helsingin ensi vuoden budjetiksi leikkaa jo ennestään riittämättömiä sosiaali- ja terveyspalvelujen määrärahoja. Samaan aikaan Vapaavuori haluaa, että Helsinki tekee ensi vuonna 230 miljoonaa voittoa, vaikka kaupungilla on jo edellisiltä vuosilta ylimääräisiä rahavaroja yli 1 200 miljoonaa euroa.

Sote-palveluihin Vapaavuori esittää noin 15 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna arvioidaan käytettävän, vaikka asukkaiden, etenkin lasten ja vanhusten määrä kasvaa. Kustannusten noustessa tämä tarkoittaa reaalisesti vielä isompaa leikkausta.

Lue koko teksti

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »