Vanhuspalveluohjelman toteutumisesta ja jatkosta

Nykyistä Stadin ikäohjelmaa valmisteltaessa keskusteltiin pitkään siitä, pitääkö se tuoda valtuuston hyväksyttäväksi. Vanhuspalvelulain mukaan näin pitää menetellä, mutta jouduin tätä moneen kertaan vaatimaan ennen kuin ohjelma saatiin valtuustoon.

Toivottavasti uuden valtuuston strategiaohjelman valmistelussa lähdetään alusta alkaen siitä, että valtuuston päätettäväksi tuodaan erikseen myös ikäohjelma, konkreettinen suunnitelma ikääntyneiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja heidän tarvitsemiensa palvelujen järjestämiseksi. Lain mukaan siinä pitää arvioida ja osoittaa myös palveluihin tarvittavat resurssit. Niistähän ei nykyisessä ohjelmassa sanota mitään. Tämä virhe pitäisi korjata ja osoittaa palveluihin lisää resursseja.

Lain mukaan ikäohjelma tulee valmistella yhteistyössä vanhusneuvoston kanssa ja asukkaita kuullen. Nyt esitetyn seurantaraportin liitteenä oleva vanhusneuvoston lausunto onkin syytä ottaa vakavasti. Erityisesti toivon, että vanhusneuvoston esitykset erilaisten palveluasuntojen lisäämisestä, kotihoidon työpaineiden helpottamisesta, joukkoliikenteestä, puhelinneuvonnasta ja lähiterveysasemien säilyttämisestä näkyvät myös seuraavassa ikäohjelmassa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »