Valtuustoryhmälta lukuisia aloitteita

Uusi valtuustokausi on alkanut SKP:n ja Helsinki-listojen osalta vauhdikkaasti, kun valtuutettumme sekä molemmat varavaltuutetut ovat tehneet lukuisia aloitteita.Uusi valtuustokausi on alkanut SKP:n ja Helsinki-listojen osalta vauhdikkaasti, kun valtuutettumme sekä molemmat varavaltuutetut ovat tehneet lukuisia aloitteita.

Varavaltuutettu Heikki Takkinen teki tammikuun lopulla kolme aloitetta, joissa muun muassa vaaditaan kaupunkia antamaan iltaisin tyhjillään olevia koulu ja muita tiloja asukkaiden käyttöön. Takkinen myös esitti käpyläläisten lasten liikenneturvallisuutta parantavan ohjelman käynnistämistä.

Valtuustoryhmämme on jo vuosikaudet kritisoinut Helsingin kaupungin jatkuvaa alibudjetointia, jossa peruspalveluiden järjestämiseen ei anneta tarpeeksi rahaa. Sanat ilman tekoja eivät paina paljoa, ja siksi SKP ja Helsinki-listat on tehnyt lukuisia aloitteita lisämäärärahojen saamiseksi ensi vuoden budjettiin. Aiheet vaihtelevat laajasti: kohtuuhintaisista asunnoista vanhuspalvelulain vaatimusten täyttämiseen.

Eilisessä kokouksessa valtuutettu Yrjö Hakanen teki muun muassa aloitteen joukkoliikenteen lippujen hintojen alentamisesta. Hakanen esitti myös toimia työpaikkojen luomiseksi ja kaupungin työntekijöiden palkkojen parantamiseksi.

Varavaltuutettu Seppo Lampela teki kaksi talousarvioaloitetta. Liikuntalautakunnassa istuva Lampela tietää, että nykyiset määrärahat eivät riitä, koska viime kaudella liikuntaviraston budjetista leikattiin viidennes. Siksi hän jätti aloitteen, jossa vaaditaan lisää rahaa liikuntapalveluiden järjestämiseen ja uusien tilojen rakentamiseen kaupungin laajentuessa.

Toisessa Lampelan aloitteista vaadittiin ammattitaitoisten työntekijöiden palkkaamista kaupungin tietotekniikkaosastolle. Palkattavien ohjelmoijien tehtävänä olisi paitsi valvoa yksityisiltä yrityksiltä tilattavien ohjelmistopalvelujen laatua, myös tuottaa omia avoimen lähdekoodin ohjelmistoja yhdessä asukkaiden kanssa.

Kahden viikon päästä pidettävässä valtuuston kokouksessa ryhmämme aikoo jättää vielä joitain aloitteita lisää.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »