Valtuuston kyselytunnille terveysasemien takaisinsoiton palauttamisesta

Sosiaali- ja terveystoimen va. apulaiskaupunginjohtajan vastattavaksi jätetty valtuustokysely (tätä kysymystä ei valittu keskusteluun kyselytunnilla, mutta asia tuli esille toisen kysymyksen kautta):

Helsingin kolmella terveysasemalla – Vallilassa, Vuosaaressa ja Töölössä – aloitettiin joulukuussa uuden toimintamallin kokeilu. Terveysasemilla onkin ollut parannettavaa etenkin palvelujen saatavuudessa. Käynnistetty kokeilu on kuitenkin johtanut siihen, että monien palveluja tarvitsevien on ollut entistä vaikeampi saada edes yhteyttä kyseisille terveysasemille.

Kritiikkiä on herättänyt ennen muuta takaisinsoittopalvelun ottaminen pois käytöstä. Sen seurauksena suuri osa juuri niistä vanhuksista, vammaisista ja sairaista, jotka tarvitsevat eniten palveluja, eivät ole päässeet lääkärin vastaanotolle tai saaneet muuta tarvitsemaansa palvelua. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköisiä palveluja verkossa, ja puhelinpalvelu on usein helppokäyttöisempi myös muille.

Uutta toimintamallia on perusteltu tarpeella purkaa jonoja ja nimetä palvelujen käyttäjille vastuuhenkilö tai yhteyshenkilö. Mutta samalla ovat sadat puhelut jääneet vastaamatta ja moni joutuu jonottamaan terveysasemalla tunteja.

Sote-viraston edustajat ovat julkisuudessa kertoneet, että uusi järjestelmä on vasta ”tuotekehittelyvaiheessa”, mutta se on otettu käyttöön ”käytettävyydeltään huonosti toimivana, jotta sitä voidaan kehittää” (HS.fi 25.1.) Järjestelmän piti kerrotun mukaan korjata itse itseään, mutta se ei toimi vieläkään niin kuin on luvattu.

Kysyn sosiaali- ja terveystoimen va. apulaiskaupunginjohtajalta, miksi hyvin toimiva takaisinsoittopalvelu otettiin pois käytöstä? Miksi sitä ei ole otettu takaisin käyttöön, vaikka uusi toimintamalli on johtanut kaaosmaisiin ongelmiin ja aiheuttanut suurta haittaa palveluja tarvitseville? Eikö näiden ongelmien opetus ole se, että takaisinsoittopalvelu tulee säilyttää keskeytyksettä kaikilla terveysasemilla ja sitä on syytä kehittää palvelujen ja niiden saatavuuden parantamiseksi?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »