Valtuuston kaksi todellisuutta

Eilinen kaupunginvaltuuston kokous kesti yli neljä tuntia, ja ylivoimaisesti suurin osa ajasta meni seuraavalle neljälle vuodelle päätettävän strategiaohjelman käsittelyyn.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä vastusti ohjelmaa, joka vähentää palvelujen määrärahoja reaalisesti kymmenillä miljoonilla euroilla, karsii lähipalveluja ja estää palkkaamasta lisää työntekijöitä, vaikka asukasmäärä ja palvelujen tarve kasvavat.


Eilinen valtuuston kokous kesti yli neljä tuntia, ja ylivoimaisesti suurin osa ajasta meni seuraavalle neljälle vuodelle päätettävän strategiaohjelman käsittelyyn.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä vastusti ohjelmaa, joka vähentää palvelujen määrärahoja reaalisesti kymmenillä miljoonilla euroilla, karsii lähipalveluja ja estää palkkaamasta lisää työntekijöitä, vaikka asukasmäärä ja palvelujen tarve kasvavat.

Kun kokousta oli kulunut jo reilusti päälle kolme ja puoli tuntia, valtuutettu Yrjö Hakanen kommentoi keskustelua:
– Tässä kokouksessa on selvästikin kaksi todellisuutta. On se todellisuus, josta kertovat useimmat valtuutettujen puheenvuorot. Niissä esitetään lisää rahaa palveluihin, terveysasemien säilyttämistä, päästötavoitteiden nostamista, edullisempia asuntoja ja niin edelleen, Hakanen totesi. Toisena on se todellisuus, joka on kirjoitettu strategiaohjelmaan. Siinä leikataan palveluista, vähennetään terveysasemia ja kouluja, nostetaan tonttivuokria ja pidetään päästövähennystavoitteet alhaisina.

Hakanen toivoi, että jokainen valtuutettu miettisi, kumman todellisuuden mukaan päätöksiä tekee. Senkö todellisuuden mukaan, josta useimmat ovat puhuneet ja joka kuvaa kaupunkilaisten ongelmia ja tarpeita? Vai sen todellisuuden mukaan, jonka virkamiehet ovat valmistelleet ja kaupunginhallitusryhmien sisäpiiri sopinut?
– Toivon, että uusi valtuusto – tehdessään tähän mennessä kautensa tärkeintä päätöstä – ei omaksu roolia, jossa päätökset tehdään muualla ja me täällä valtuustossa vain puhutaan, Hakanen vetosi.

SKP ja Helsinki-listat teki strategiaohjelmaan useita muutosehdotuksia, joissa vaaditaan menoleikkausten lopettamista, lähipalvelujen parantamista, tiukempia päästövähennystavoitteita ja demokratiahankkeen jatkamista. Myös Vasemmistoliiton Dan Koivulaakson esitti menoleikkurin poistamiseksi ja Hakanen kannatti tätä esitystä. Eräät muutkin valtuutetut olivat valmistautuneet tekemään muutosesityksiä, mutta muiden ryhmien johto painosti heidät ryhmäkuriin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »