Valtuustokysely HUS:n johtamiskriisistä

Julkisuudessa esitettyjen tietojen mukaan Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri on ajautunut vakavaan kriisiin. HUS:n toimitusjohtajan johdolla valmisteltu johtamisjärjestelmän muutos on herättänyt erittäin voimakasta vastustusta henkilöstöryhmissä, niin lääkärikunnan kuin muun hoitohenkilöstön keskuudessa.

Uudella johtamismallilla tuodaan eräänlainen tilaaja-tuottajamallin sovellutus erikoissairaanhoidon palveluja, koulutusta ja muita terveyshyötyjä kuntien perusterveydenhuollon ja yliopiston kanssa tuottavaan, huippuosaamista ja hyvää yhteistyötä vaativaan yhteisöön. Henkilöstön edustajat katsovat, että heidät on sivuutettu asian valmistelussa eikä heidän osaamistaan arvosteta. Heidän mukaansa mallissa myös irrotetaan virheellisellä tavalla toisistaan erikoissairaanhoito ja sen vaatimista resursseista päättäminen.

HUS:n toimitusjohtajan mukaan hänellä on HUS:n hallituksen poliittinen tuki. Ainakaan julkisuudessa ei ole kuitenkaan käynyt selväksi, mihin tämä perustuu.

SKP:n ja asukaslistan kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen on jättänyt valtuuston kyselytunnille vastattavaksi kysymyksen, onko kaupunginhallitus käsitellyt HUS:n uutta organisaatiomallia ja ovat Helsingin edustajat HUS:n hallinnossa hyväksyneet sen? Mihin toimiin kaupunginhallitus ja kaupungin edustajat HUS:ssa ovat ryhtyneet sairaanhoitopiirin toimintakykyä heikentävän kriisin ratkaisemiseksi ja HUS:n organisaation kehittämisratkaisujen sopimiseksi hyvässä yhteistyössä henkilöstöryhmien kanssa?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »