Valtuustoaloite ammatillisesta koulutuksesta

Ammatillisen koulutuksen haasteet kasvavat monella tavalla. Koulutuksen tarvetta lisäävät sekä Helsingin asukasmäärän kasvu että työelämän muutokset. Talouden rakenteiden, teknologioiden, ammattien ja työtehtävien muuttuessa tarvitaan hyvää peruskoulutusta ja laaja-alaista ammatillista koulutusta. Haasteena on myös maahanmuuttajien ja pakolaisten työllistymisen edistäminen.

Helsingissä on tarjolla varsin monipuolisesti ammatillista koulutusta. Oppilaspaikkojen määrä on kuitenkin edelleen riittämätön. Opinnoissa keskeyttäneiden määrä ja osuus on monilla aloilla erittäin suuri. Opettajilla on osaamista, mutta monilta puuttuu didaktiikan ja pedagogiikan koulutusta. Kouluissa on puutetta ajan tasalla olevista välineistä ja materiaaleista, asianmukaisista tiloista sekä oppilashuollon resursseista ja riittävästä tuesta oppilaille.

Esitämme, että kaupunginhallitus selvittää miten voidaan laajentaa ammatillista koulutusta, parantaa sen laatua, kehittää oppisopimuskoulutusta ja ammatillista erityisopetusta, laajentaa ammatillista lisäopetusta, vahvistaa tukea oppilaille ja ehkäistä opintojen keskeyttämistä. Ammatillisen tutkinnon ohella on tärkeä kehittää ammattitaitoa täydentäviä yhteisiä tutkinnon osia, kuten kielten, matemaattis-luonnontieteellisen aineiden, työelämä- ja yhteiskuntatiedon, terveystiedon, liikunnan ja kulttuurin opetusta.

Yrjö Hakanen + 19 muuta valtuutettua

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »