Valtuusto sitomassa kätensä kehnoon strategiaan

Valtuusto kävi eilen laajan keskustelun kaupunginhallituksen esittämästä koko valtuustokauden kattavasta kaupunkistrategiasta. Lisäksi oli kyselytunti ja päätettiin entisen ns. Ohranan talon asemakaavamuutoksesta.

Kyselytunti

Kyselytunnilla keskusteltiin lastentarhanopettajien koulutuksen lisäämisestä ja palkkauksen parantamisesta. Vihreiden ja vasemmiston puhujat tukivat koulutuspaikkojen lisäämisen ohella palkkauksen parantamista. Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok) ei luvannut korjausta palkkoihin. Toinen kysymys koski turvallisuusuhkiin varautumista.

Aikoinaan tsaarin ohranan talona toimineen Korkeavuorenkatu 21:n asemakaavamuutos hyväksyttiin yksimielisesti. Tontti muutettiin hallinto- ja virastokäytöstä asuntokäyttöön.

Kaupunkistrategia

Valtuusto kävi monituntisen keskustelun uudesta kaupunkistrategiasta. Perussuomalaiset esittivät sen hylkäämistä, muut ryhmät olivat valmiita hyväksymään sen. Toivomusponsia esitettiin lähes kaikista ryhmistä, yhteensä yli 20.

Kokoomus oli ilahtunut Keskustatunnelin selvittämisestä ja korosti kaupungin tiukkaa taloudenpitoa. Vihreät painottivat kaupungin kasvua, sen vaatimia investointeja palveluihin, raideliikennettä ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. SDP puhui eriarvoistumisen torjumisesta ja hyvästä kaupunkipolitiikasta, mm. asuntotuotannosta ja vanhuspalvelusta. Myös VAS korosti hyvinvointierojen kaventamista ja asumisen hinnan nousun hillitsemistä. Se valitteli strategiaan kirjattuja menojen vähentämisen tavoitteita, mutta ilmoitti sitoutuneensa niihin kuten muihinkin tavoitteisiin. Perussuomalaiset perusteli hylkäystään sillä, että heidän linjaansa maahanmuuttoon ja paperittomiin ei saanut tukea. Muut pienemmät ryhmät hyväksyivät strategian.

Strategian hyväksymisestä ja ponsista äänestetään seuraavassa valtuuston kokouksessa 27.syyskuuta. Olli Salin kokoaa lähetystöä, joka vie silloin lisää allekirjoituksia ja esityksiä kuntalaisaloitteeseen lähipalvelujen turvaamiseksi. https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712

Helsinki-listojen avoin tapaaminen

SKP:n ja Helsinki-listojen seuraava tapaaminen on maanantaina 25.9.klo 17 Kurvissa, Kulmavuorenkatu 5, katutaso (Helsingin sairaus- ja tapaturmainvalidit). Valmistelemme vaihtoehtobudjettia ja muita ajankohtaisia kuntapolitiikan asioita. Tapaaminen on avoin kaikille kiinnostuneille ja evästykset vaihtoehtobudjettiin tervetulleita.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »