Valtuusto aloitti uuden vuoden

Helsingin valtuuston vuoden ensimmäisen kokouksen isoin asia oli Hernesaaren osayleiskaavan hyväksyminen. Alueelle aletaan suunnitella varsin massiivista 7 000 asukkaan aluetta, joka muodostuu 8 – 16 -kerroksen kortteleista.

Valtuusto päätti lisäksi mm. nivelratikoiden korjaushankkeesta, Kruunuhaan yläasteen peruskorjauksesta ja kaupunkipyörien alueen laajentamisesta. Perussuomalaisten hajaannus jatkui siten, että varavaltuutettu Toni Ahva siirtyi Sinisten ryhmään. Valtuuston puheenjohtajisto jatkaa entisessä kokoonpanossa.

SKP:n ja Helsinki-listojen voimin jatkamme valtuuston toiminnan seuraamista. Aiomme järjestää avoimia keskustelutilaisuuksia eri teemoista – ehdotukset tervetulleita. Olemme myös mukana kansalaistoiminnassa, josta hyvänä esimerkkinä Olli Salinin yhdessä alueen aktiivien kanssa järjestämä keskustelu- ja infotilaisuus Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksesta, joka keräsi Kinaporiin noin 400 osallistujaa.

Santahaminan joukkohauta

Vuoden 1918 tapahtumat nousivat keskusteluun, kun valtuusto käsitteli viime keväänä tekemääni aloitetta Helsingin punavankileireillä kuolleiden punaisten ja Santahaminaan haudattujen 1 318 vainajan nimien saamisesta esille joukkohaudan yhteyteen ja punavankileirien historian esittelyä esim. verkossa.  Kaupunginhallituksen enemmistö oli esittänyt aloitteeseen kummallisen vastauksen, jonka mukaan kaupungilla ei muka ole rahaa ja tietoja tähän.

Veronika Honkasalo (vas) esitti vastauksen paikkaamiseksi ponnen, joka edellyttää aloitteessa esitettyjen toimien selvittämistä. Keskustelu asiassa oli pääosin asiallinen, poikkeuksena lähinnä Mika Ebelingin (krist) syytökset Leninistä pääsyypäänä Suomen sisällissotaan ja Atte Kalevan (kok) vapaussota-puheet Saksan sotajoukkojen Helsingin valtauksen juhlimisesta. Ponsi hyväksyttiin äänin 72 – 3, tyhjää 9 ja poissa 1. Vastaan ja tyhjää äänestivät eräät kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat.

Valtuustolle kerrottiin, että kaupunginjohtaja on asettanut työryhmän valmistelemaan toimia, joilla kaupunki huomioi 1918-muistotapahtumia. Se ei ole kuitenkaan saanut vielä valmiiksi suunnitelmaansa. Tulossa on mm. Vihan kevät -näytelmä kaupunginmuseoon, historiaseminaari ja näytelmä Helsingin punaisesta kaupunginjohtajasta.

Muita aloitteita

Muiden valtuutettujen aloitteiden johdosta päätettiin mm. ponnesta vammaisten kuljetuspalvelujen pikatilauksien lisäämisestä (Anna Vuorjoki, vas) ja nuorten maksuttoman ehkäisyn edistämisestä (Reetta Vanhanen, vihr).

Kokouksen venyttyä yli klo 23, jätettiin loput aloitevastauksen pöydälle. Seuravassa kokouksessa päätetään siten mm. kaupungin johtajien tapaamiskalentereiden avaamista ja Fennovoimasta vetäytymisen selvittämistä koskevista aloitteista.

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua. Tämän vuoden kokousaikataulu löytyy tästä linkistä .

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »