Uudenlainen lista tulossa kunnallisvaaleihin

Helsinkiä vuosikausia johtaneet puolueet puhuvat vaalien alla yhtä, mutta tekevät toista. Kaupunginvaltuustoon tarvitaan edustajia, jotka pitävät sanansa, puolustavat julkisia palveluja ja avaavat asukkaille mahdollisuuksia vaikuttaa itse asioihin.

Ratkaisevat päätökset Helsingissä tehdään nyt pienessä piirissä. Kaupunki liikelaitoksineen tekee vuodessa jopa yli 300 miljoonaa euroa voittoa, mutta helsinkiläisille tärkeitä palveluja heikennetään. Monet haluavat toisenlaista kehitystä, mutta heidän äänensä ei kuulu valtapuolueissa.

Näillä kotisivuilla kerrotaan kunnallisvaaleihin koottavasta uudenlaisesta vaihtoehdosta, Helsinki-listoista, jotka yhdistävät erilaisia ihmisiä ja ryhmiä li puoluerajojen. Pienen piirin vallankäyttöä lähtevät yhdessä haastamaan puolueisiin sitoutumaton Asukaslista, julkisia palveluja puolustava Naislista, Kulttuurilista ja Suomen kommunistisen puolueen lista.

Millaisen Helsingin Sinä haluat?

Helsinki-listojen vaaliohjelmaa ei tilata mainostoimistosta vaan evästyksiä kerätään asukastilaisuuksista, kiertämällä lähiöissä ja näiden nettisivujen kautta. Listan ehdokkailta ei vaadita sitoutumista mihinkään puolueeseen..

Keskeisiä teemoja ovat mm. lähipalvelujen puolustaminen, kilpailuttamisen ja yksityistämisen lopettaminen, ilmastoteot panostamalla joukkoliikenteeseen ja uusiutuvaan energiaan, asumiskustannusten saaminen kuriin, uudenlainen kaupunkikulttuuri ja kunnan työntekijöiden palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaaminen.

Toivomme ehdotuksia, kommentteja, evästyksiä Helsinki-ohjelmaamme.

Ehdokkaiden asettelu alkanut

Sitoutumattoman asukaslistan ehdokkaita ovat muun muassa käpyläläinen asukasaktiivi Heikki Takkinen ja Pro kuntapalvelut –verkostossa toimiva sosiaalipäivystyksen päällikkö Olli Salin. Kulttuurilistalla ovat mukana Helsinkiin muuttanut rock-artisti Kari Peitsamo ja käsitetaiteilija Juha-Pekka Väisänen. Naislistaa kokoavat pääkaupunkiseudun naisverkoston puheenjohtaja Tytti Kotilainen ja psykologi Emmi Tuomi. SKP:n listalla ovat mm. kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakanen, HUS:n pääluottamusmies Ritva Kosonen, Oikeutta siivoojille –liikkeen aloitteentekijä Jarmo Åsnabrygg ja kommunistisen nuorisoliiton pääsihteeri Irene Auer.

Lähiaikoina lisää uutisia

Näille kotisivuille tulee lisää tietoa Helsinki-listoista kesäkuun aikana. Näiltä sivuilta löydät yhteystiedot eri listojen kokoajiin, joihin voit olla myös suoraan yhteydessä.

Tule mukaan viemään asukkaiden ääni valtuustoon!

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »