Työväenopiston johtosääntö

Työväenopisto on jo yli 90 vuotta tarjonnut Helsingissä aikuisopiskelun, sivistyksen ja kulttuurin harrastamisen monipuolisia mahdollisuuksia. Työväenopiston vahvuus on sen luonteessa vapaana sivistystyönä, joka perustuu ihmisten omaan aktiivisuuteen ja tarjoaa kaupallisia palveluja edullisempia elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia.

Tällaiseen toimintaan ei pidä kaavamaisesti soveltaa samanlaisia hallintomalleja kuin mihin tahansa virastoon. Työväenopiston itsenäisyys ja sen johtokunnan tai lautakunnan rooli on tässä mielessä tärkeä. Jossain virastossa toimistopäälliköillä on tärkeä merkitys, mutta työväenopistossa johtavat opettajat ovat keskeisiä vaikuttajia. Heillä on suuri vastuu kokonaisten opetuksen ja taiteen alojen opetuksen ja harrastuksen kehityksestä.

Tämä on syytä ottaa huomioon myös siinä, miten päätöksiä henkilökunnan valinnasta tehdään. Siksi kannatan valtuutettu Kantolan ehdotusta, jonka mukaan johtosäännön 12 § kolmas momentti kuuluu: ”Toimistotasoisten yksiköiden päälliköt ja ainealatiimejä johtavat
opettajat ottaa johtokunta”.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »