Tukea kulttuurille ja nuorille

SKP:n ja Helsinki-listojen valtuustoryhmä teki eilisessä valtuuston kokouksessa joukon talousarvioaloitteita, joissa puolustetaan kaupunkilaisten oikeutta kulttuuriin ja nuorisotiloihin, sekä vaadidaan lisää työpaikkoja ja tukea työttömille sekä vähävaraisille.

Vaadimme kulttuurikeskukselle ja keskustakirjastolle lisäresursseja, jotta kaupunkilaisten kulttuuripalvelut eivät vaarantuisi. Keskustakirjaston suunnitelmissa on esitetty, että lähikirjastojen henkilökunta kiertäisi töissä myös keskustakirjastossa. Tähän tarvitaan riittävästi henkilökuntaa, etteivät sivukirjastojen palvelut vaarannu. Esitämme myös kulttuurikeskuksen määrärahojen kasvattamista, jotta kaupunkiin saadaan synnytettyä lisää osallistuvaa kaupunkikulttuuritoimintaa.

Helsingissä on pitkään keskusteltu keskustaan tarvittavasta nuorisotalosta, ja siksi teimme asiasta aloitteen. Vaadimme samalla, että myös muilla alueilla nuorisotilat on turvattava, eikä uusien tilojen rakentaminen saa tarkoittaa vanhojen sulkemista.

Yleensäkin kaupungin on luovuttava tavoitteestaan, että asukasmäärän kasvamisesta huolimatta tilojen kokonaispinta-ala ei saa kasvaa.

Muissa aloitteissamme vaadimme, että Helsingin tulee työllistää paremmin, ja vähävaraisien harrastustoimintaa on tuettava aktiivipassin ja sporttikortin avulla.

Aloitteet saivat kannatusta Vasemmistoliiton, SDP:n, Vihreiden, RKP:n ja keskustan ryhmistä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »