Töölöntullin tonttia ei pidä myydä

Tässä esitetään Töölöntullissa sijaitsevan tontin myymistä YIT-rakennusyhtiölle. Myyntiä perustellaan sillä, että tontilla on nyt pitkäaikainen vuokrasopimus yleisten rakennusten tonttina. Esityksen mukaan tontille tulee asuinrakennusoikeutta noin 10 000 kerrosneliötä.

Eräs erikoisuus tässä ehdotuksessa on se, että kaupungin AM-ohjelman hallintamuotojakauman sijasta esitetään, että omistusasuntoja pitää olla vähintään 40 prosenttia ja että vuokra-asuntojen pinta-alaa ei säädellä. Esitys on siis kuin suoraan räätälöity grynderille ja sijoittajille mieleiseksi: omistusasuntoja voi tehdä niin paljon kuin saa myytyä ja loput voivat olla pieniä vuokra-asuntoja, jotka kiinnostavat sijoittajia.

Tämä tontti sijaitsee Töölöntullissa paikalla, johon rakennusliikkeillä ja kiinteistösijoittajilla on ilman muuta kiinnostusta. Tämä on tontti, jolle löytyisi varmasti rakentajia myös pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Ehdotan, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että selvitetään mahdollisuudet sopia tontin vuokraamisesta pitkäaikaisella sopimuksella, johon liittyy sen kaavoittaminen asuntorakentamiseen.

(Esitys vuokraamisesta myynnin sijaan hylättiin äänin 68 – 8, tyhjää 4.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »