Telakkarannan Konepajahalli ja ELMU

Puhutaan kulttuurin ja nuorison edistämisestä, mutta kiinteistöpuolen annetaan pelata molempien kustannuksella rakennusliikkeen pussiin. Siksi valtuuston on pidettävä asiassa päätösvalta ja osoitettava selvästi Konepajahallin tuleva käyttö.

Kun Telakkarantaan alettiin valmistella uutta rakentamista, luvattiin Elävän musiikin yhdistykselle nykyisen Nosturin sijaan uudet tilat Konepajahallista. Näin piti Helsinkiin saada täältä puuttuva keskisuuri 3 000 hengen konserttisali ja kehittää Telakkarantaa elävän kulttuurin keskuksena. Tällä perusteella taivuteltiin myös hyväksymään massiivista uudisrakentamista kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle alueelle.
 
Alun perin kaupungin ja rakennusliike Skanskan välisen kiinteistökaupan piti turvata Konepajahallin saaminen Elmun ja helsinkiläisten kulttuurikäyttöön. Nyt käsiteltävä esitys varmistaa kuitenkin vain Nosturin purkamisen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan puutyöpajan päälle rakentamisen. Konepajahallin tilat puolestaan voidaan tämän mukaan osoittaa muuhun kuin Elmun toimintaan.
 
Samalla myös taloudelliset perusteet ovat vaihtuneet. Kun alueen rakentamisprojektia käynnistettiin, piti Konepajahallin kulttuurikorttelin toteuttaminen rahoittaa kiinteistökaupoista kaupungille kertyvistä tuotoista. Nyt Elmua ja elävää kaupunkikulttuuria ajetaan ulos vetoamalla siihen, että hanke ei mahdu kaupunginhallituksen sopimaan investointiraamiin.
 
Samaan aikaan kun Guggenheim-hankkeeseen ollaan valmiita laittamaan pari sataa miljoonaa ja kattamaan Guggenheimin tappioita vuosittain useilla miljoonilla, ei muka ole varaa Elmun esittämän 19 miljoonan hankkeeseen joka maksaisi itse itsensä takaisin. Guggenheimia perustellaan välillisillä vero- ja matkailutuloilla, mutta välilliset tuotot sivuutetaan kun on kyse Elmun monitoimihallista.
 
Puhutaan kulttuurin ja nuorison edistämisestä, mutta kiinteistöpuolen annetaan pelata molempien kustannuksella rakennusliikkeen pussiin. Konepajahallin saamisesta helsinkiläisten kulttuuritilaksi on täällä valtuustossa tehty päätöksiä kulttuuristrategiassa ja ponsilla. Virkamiehet ovat kuitenkin kävelleet strategioiden ja ponsien yli. Siksi valtuuston on pidettävä asiassa päätösvalta ja osoitettava selvästi Konepajahallin tuleva käyttö.
 
Kannatan valtuutettu Muttilaisen esitystä, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi, jotta varmistetaan Konepajahallin toteutuminen elävän musiikin ja kulttuurin monitoimitalona ja Elmun toiminnan jatkuminen katkeamatta Telakkarannassa.
 
(Valtuusto torjui palautusesityksen äänin 71 – 10, tyhjää 2.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »