Tapulin Maatullinpuiston asemakaava

Kun Tapulikaupunki nousi 70-luvulla Puistolan asemanseudun pelloille, teki Harri Saksala laulun tästä ”nyky-Suomen New Yorkista”. Nyt jo valmiiksi tiiviin alueen vähiä viheralueita nakerretaan.

Kun Tapulikaupunki nousi 70-luvulla Puistolan asemanseudun pelloille, teki Harri Saksala laulun tästä ”nyky-Suomen New Yorkista”.  Asukkaiden aktiivisuuden tuloksena alueelle saatiin vähitellen palveluja ja myös yhdessä asukkaiden kanssa tehty vihersuunnitelma.

Sen jälkeen alueelle on rakennettu lisää asuntoja. Se on tiiviisti rakennettu ja asunnot pääosin pieniä. Tämä korostaa virkistys- ja viheralueiden merkitystä, etenkin kun niitä on jo aiemmilla kaavamuutoksilla pienennetty.

Tässä esityksessä osa lisärakentamisesta tulisi kuitenkin yleiskaavassa kaupunkipuistoksi merkitylle alueelle. Tapulikaupunki-Seura ja alueen asukkaat ovat ottaneet kantaa kaupunkipuistoon ja leikkipuistoon rakentamista vastaan. Asukkaat ovat arvostelleet myös alueen tonttitehokkuuslukujen nostamista. Myös palvelujen parantamisesta on tehty esityksiä, muun muassa maauimalan saamiseksi ja leikkipuistorakennuksen korjaamiseksi.

Kuten sanottu, Tapulikaupunki on alun perin rakennettu tiiviisti ja sitä on jo useilla aiemmilla kaavamuutoksilla tiivistetty. On kohtuutonta, että tiivistäminen ollaan nyt viemässä alueen muutenkin vähille viheralueille ja leikkipuistoon.

Esitän, että valtuusto palauttaa kaavaesityksen uuteen valmisteluun niin, että rakentamista ei uloteta kaupunkipuiston alueelle ja että leikkipuiston nykyiset kumpareet säilytetään.

(Hakasen esitystä kannatti Leo Stranius vihreistä. Palautusesitys hylättiin äänin 78 – 5, palautuksen kannalla olivat Hakasen ja Straniuksen lisäksi Sami Muttilainen, Dan Koivulaakso ja Sirkku Ingervo.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »