Talousarvioaloite työllisyydestä

Työttömyys on kasvanut Helsingissä viimeksi kuluneen vuoden aikana lähes puolella. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys on kasvanut jopa 80 prosenttia. Myös pitkäaikaistyöttömyys ja maahanmuuttajien työttömyys ovat kääntyneet uudelleen nousuun.Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kaupungilla on myös suuri vastuu ja monia mahdollisuuksia torjua työttömyyttä ja edistää työllisyyttä. Kaupungin roolia työllistäjänä korostaa se, että yksityisen sektorin työllisyyden näkymät ovat monella alalla heikentyneet. Toisaalta monissa kaupungin järjestämissä palveluissa on nykyisin niin vähän työntekijöitä, että se aiheuttaa työssä uupumista, lisää sairastavuutta ja vaikeuttaa laadukkaiden palvelujen turvaamista.

Työttömyys, etenkin nuorisotyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys, tulevat monella tavalla kalliiksi sekä työttömille että kaupungille. Kunta joutuu muun muassa maksamaan Kelalle puolet vähintään 500 päivää työttömänä olleiden työmarkkinatuen kustannuksista. Sekä työttömien että kaupungin kannalta olisi hyödyllisempää käyttää rahat työllistämiseen eikä tällaisiin ”sakkomaksuihin”.

Rakentaminen, peruskorjaus sekä kaukolämpö- ja vesijohtoverkostojen kunnostaminen ovat esimerkkejä alueista, joilla kaupunki voi kehittää työtä ja tuloja tuovaa toimintaa.

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2011 talousarvion raamiin ja taloussuunnitelman 2011-2013 pohjaan lisätään 15 miljoonaa euroa käytettäväksi työttömien työllistämiseen, tukityöllistämiseen, työllistämisjaksojen pidentämiseen sekä nuorten työllistämisen aloituspaikkojen ja vaikeasti työllistyvien työpaikkojen luomiseen.

(Allekirjoittajana 18 valtuutettua eri ryhmistä.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »