Talousarvioaloite työllisyyden hoitamisesta

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Talouden taantuma ja monien yritysten päätökset vähentää henkilöstöä korostavat kaupungin merkitystä työllisyyden hoitamisessa. Toisaalta monissa kaupungin järjestämissä palveluissa on nykyisin liian vähän työntekijöitä. Se vaikeuttaa palvelujen kehittämistä ja työntekijöiden jaksamista.

Työttömyys, etenkin nuorisotyöttömyys, maahanmuuttajien työttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys, tulevat monella tavalla kalliiksi sekä työttömille että kaupungille. Helsinki on joutunut maksamaan ns. sakkomaksuja siitä, että kaupunki ei ole järjestänyt aktiivisesti työtä yli 500 päivää työttömänä olleille.

Rakentaminen, peruskorjaus sekä monet palvelut ovat esimerkkejä alueista, joilla kaupunki voi kehittää työtä ja tuloja tuovaa toimintaa. Lisäksi kaupunki voi tarjota sellaisia tehtäviä, joihin myös vaille ammatillista koulutusta jääneet voivat työllistyä.

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2013 talousarvion raamiin ja taloussuunnitelman 2013-2015 pohjaan lisätään 10 miljoonaa euroa käytettäväksi työttömien työllistämiseen, tukityöllistämiseen, työllistämisjaksojen pidentämiseen sekä nuorten työllistämisen aloituspaikkojen ja vaikeasti työllistyvien työpaikkojen luomiseen.

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »