Talousarvioaloite työllistämisestä

Helsingin ensi vuoden talousarvion raamiin tulee lisätä 10 miljoonaan euroa työllistämiseen. Tätä esitetään Yrjö Hakasen 25.2. valtuustossa jättämässä talousarvioaloitteessa.

 

 

 

Kansainvälinen talouskriisi ja lama vaikeuttavat työllisyyttä myös Helsingissä. Ennusteiden mukaan työttömyyden paheneminen tulee näkymään Helsingissä erityisesti ensi vuonna kun lama leviää rakennustoiminnasta ja vientiteollisuudesta laajemmin myös palvelualoille. Pääkaupunkiseudun kehitykseen paljon vaikuttava elektroniikka-ala on jo aloittanut laajat irtisanomiset, joka vaikeuttaa myös elinkeinoelämän palvelujen työllisyyteen.

 

Helsingin kaupunki on viime vuosina vähentänyt kunnan omia työllistämistoimia. Työllisyyden hoitamiseen tarkoitettuja määrärahoja on vähennetty ja toimenpiteet ovat riippuneet entistä enemmän yksityisen sektorin työllistämisestä. Nykyisen talouskriisin ja laman oloissa yksityisen sektorin työllisyyden näkymät ovat heikentyneet. Työpaikkojen syntyminen ja erityisesti työttömien työllistäminen riippuvat entistä enemmän kunnan omista toimista.

 

Työmarkkinatukilain muutos on johtanut siihen, että kunnat joutuvat maksamaan puolet vähintään 500 päivää työttömänä olleiden työmarkkinatuen kustannuksista. TE-keskuksen tietojen mukaan Helsinki joutui maksamaan näitä kustannuksia vuonna 2007 noin 20 miljoonaa ja viime vuonna ennakkotietojen perusteella lähes yhtä paljon. Sekä työttömien että kaupungin kannalta olisi hyödyllisempää ja edullisempaa käyttää tällaiset rahat työllistämiseen.

 

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2010 talousarvioon ja taloussuunnitelman 2010-2012 raamiin lisätään 10 miljoonaa euroa käytettäväksi työttömien työllistämiseen, tukityöllistämiseen, työllistämisjaksojen pidentämiseen, nuorten työllistämisen aloituspaikkojen lisäämiseen ja ns. matalan kynnyksen työpaikkojen luomiseen vaikeasti työllistyville kunnan tehtäviin ja kolmannelle sektorille.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »