Talousarvioaloite tietotekniikkaosaston kehittämisestä


Helsinki kuluttaa valtavat määrät rahaa tilaamalla tehottomia IT-järjestelmiä. Ulkomaisille suuryrityksille maksetaan vuosittaisia lisenssimaksuja, ja vastineeksi saadaan usein kehnosti toimivaa tekniikkaa. Nyt kaupunki on avaamassa datavarantonsa, mutta edelleenkään sillä ei ole sanottavammin omaa osaamista tietotekniikan suhteen. Viimeisimpänä HUS:n potilasjärjestelmähankkeen valmistelu osoittaa, että kaupunki tarvitsee kipeästi tietotekniikan ammattilaisia järjestelmiä suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Esitämme, että kaupungin tietotekniikkaosastolle palkataan ohjelmoijia, joiden tehtävänä olisi valvoa yksityisiltä yrityksiltä tehtävien järjestelmätilausten laadukkuutta, ja myös yhdessä asukkaiden kanssa suunnitella ja toteuttaa kunnan tarpeisiin sopivia avoimen lähdekoodin järjestelmiä.

Lisäksi yksikköön tulee palkata mikrotukihenkilöitä, joiden tehtäviin kuuluu asukastilojen tietokonejärjestelmien rakentaminen ja kehittäminen yhdessä tilojen käyttäjien kanssa. Lisäksi yksikössä tulee olla myös data-analyytikoita, jotka mahdollistavat kaupungin tuottaman datan hyödyntämisen demokratian välineenä.

Monesti julkishallinnon ohjelmat ovat kankeita käyttää, joten yksikköä perustettaessa tulee myös varmistaa, että mukaan saadaan riittävästi käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelijoita. Tavoitteena tulee olla, että tulevaisuudessa Helsingin kaupungin tietotekniikkayksikön tuottamat avoimen lähdekoodin ohjelmat ovat vertaansa vailla, ja niiden käyttöönottoa harkitaan muuallakin.

Seppo Lampela

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »