Talousarvioaloite tietotekniikkaosaston kehittämisestä


Helsinki kuluttaa valtavat määrät rahaa tilaamalla tehottomia IT-järjestelmiä. Ulkomaisille suuryrityksille maksetaan vuosittaisia lisenssimaksuja, ja vastineeksi saadaan usein kehnosti toimivaa tekniikkaa. Nyt kaupunki on avaamassa datavarantonsa, mutta edelleenkään sillä ei ole sanottavammin omaa osaamista tietotekniikan suhteen. Viimeisimpänä HUS:n potilasjärjestelmähankkeen valmistelu osoittaa, että kaupunki tarvitsee kipeästi tietotekniikan ammattilaisia järjestelmiä suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Esitämme, että kaupungin tietotekniikkaosastolle palkataan ohjelmoijia, joiden tehtävänä olisi valvoa yksityisiltä yrityksiltä tehtävien järjestelmätilausten laadukkuutta, ja myös yhdessä asukkaiden kanssa suunnitella ja toteuttaa kunnan tarpeisiin sopivia avoimen lähdekoodin järjestelmiä.

Lisäksi yksikköön tulee palkata mikrotukihenkilöitä, joiden tehtäviin kuuluu asukastilojen tietokonejärjestelmien rakentaminen ja kehittäminen yhdessä tilojen käyttäjien kanssa. Lisäksi yksikössä tulee olla myös data-analyytikoita, jotka mahdollistavat kaupungin tuottaman datan hyödyntämisen demokratian välineenä.

Monesti julkishallinnon ohjelmat ovat kankeita käyttää, joten yksikköä perustettaessa tulee myös varmistaa, että mukaan saadaan riittävästi käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelijoita. Tavoitteena tulee olla, että tulevaisuudessa Helsingin kaupungin tietotekniikkayksikön tuottamat avoimen lähdekoodin ohjelmat ovat vertaansa vailla, ja niiden käyttöönottoa harkitaan muuallakin.

Seppo Lampela

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »