Talousarvioaloite rakentamisen yksikön perustamisesta

Talouskriisi on johtanut asuntotuotannon romahtamiseen. Helsingin maankäytön ja asumisen ohjelman tavoitteet ovat jääneet suurelta osin toteutumatta. Asuntotuotantotoimistolla ei ole keinoja rakennuttaa asuntoja tavoitteiden mukaisesti, kun rahoittajat ja rakennusliikkeet ovat vähentäneet rakentamista. Kaupunki tarvitsee oman asuntorakentamisen yksikön, rakennusosaston tai rakentamisen liikelaitoksen.

Kaupungin oma rakennusosasto tai rakentamisen liikelaitos antaa mahdollisuuden kehittää myös peruskorjausta, home- ja kosteusongelmien korjaamista sekä julkisten tilojen rakentamista. Se loisi paremmat edellytykset arvioida ja valvoa hintakehitystä muissakin rakentamisen ja peruskorjauksen hankkeissa. Lisäksi se voisi auttaa vähentämään rakentamisen ja korjaamisen laatuun usein liittyviä ongelmia.

Esitämme, että talousarvioon 2010 ja taloussuunnitelmaan 2010-2012 varataan määräraha kaupungin oman rakentamisen ja peruskorjaamisen yksikön – rakennusosaston tai liikelaitoksen – perustamiseksi ja sen toiminnan käynnistämiseksi. 

Kaupunginvaltuusto 25.2.09

Yrjö Hakanen

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »