Talousarvioaloite opetustoimen resurssien lisäämiseksi

Koulutus on Helsingin tärkeä voimavara. Kaupunginvaltuuston strategiaohjelmassa on asetettu tavoitteeksi pysäyttää koulujen eriytymiskehitys, vahvistaa lähikoulujen merkitystä, lisätä nuorten koulutusta ja kehittää muun muassa oppilashuoltoa.

Helsingin koulujen eriytyminen on kuitenkin jatkunut, monet lähikoulut ovat uhattuna, ammatillisen koulutuksen paikkoja on liian vähän, erityisopetukseen on liian vähän voimavaroja ja oppilashuollossa on paljon puutteita. Isoja haasteita liittyy myös muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvien opetukseen.

Helsingin asukasmäärän ja lasten määrän kasvaessa tarvitaan myös lisää koulutiloja. Samaan aikaan Helsingissä on iso määrä korjausta odottavia homekouluja ja peruskorjattavia kouluja.

Esitämme, että talousarvion 2016 raamiin ja taloussuunnitelman 2016 – 2018 pohjaan lisätään 5 miljoonaa euroa käytettäväksi lähikoulujen turvaamiseen, isojen oppilasryhmien pienentämiseen, opinto-ohjaajien ja koulukuraattorien sekä koulupsykologien määrän lisäämiseen, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden valmentavaan ja kieliopetukseen, opetusmateriaalien ja välineiden hankintoihin sekä ammatillisen koulutuksen kehittämiseen.

Lisäksi esitämme 300 000 euroa opetus-, nuoriso- ja liikuntatoimen sekä kolmannen sektorin yhteispiloteille nuorten iltapäiväliikunnan lisäämiseksi. Samalla ehdotamme investointi- ja rakentamisohjelmien määrärahojen lisäämistä koulutilojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »