Talousarvioaloite nuorisotiloista

Jo pidemmän aikaa on Helsingin keskustasta puuttunut kunnollinen nuorisotalo. Asiasta on valtuustossakin keskusteltu useaan otteeseen. Yhtenä mahdollisena paikkana on mainittu Laituri Kampissa.

Vaikka Helsingin asukasmäärä kasvaa ja myös nuorten määrän ennustetaan pitkällä tähtäimellä kasvavan, on kaupunki karsinut nuorisotiloja. Kaupungin palvelujen käytössä oleville tiloille asetettu kokonaisneliömääräkatto hankaloittaa tilatarpeisiin vastaamista, ja aiheuttaa jopa nuorisotilojen sulkemista ja vähentämistä. Nuorisotoimen kannalta on kohtuutonta, että esimerkiksi Viikin ja Maunulan uusien nuorisotalojen valmistumisen takia pitäisi vähentää nuorisotiloja muualta. Nuorisotalot ovat etenkin varhaisnuorille tärkeitä matalan kynnyksen tiloja, jotka tukevat samalla laajemmin yhteisöllisyyttä.

Me allekirjoittaneet esitämme, että lisätään nuorille tilaa toimia ja harrastaa. Tätä varten esitämme nuorisotoimen määrärahojen lisäämistä 1 miljoonalla eurolla kattavan nuorisotaloverkon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten toiminnan tukemiseksi. Samalla esitämme, että taloussuunnitelmakaudella avataan Helsingin keskustaan uusi nuorisotila ja että luovutaan lähtökohdasta, jonka mukaan tilojen kokonaisneliömäärä ei saa kasvaa.

Valtuustossa 26.2.2014

Yrjö Hakanen
+ 10 valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »