Talousarvioaloite Maunulan palveluista

Maunulan uuden liikekeskuksen yhteyteen on suunniteltu tiloja kirjastolle, työväenopistolle ja nuorisotoimelle. Tämä hanke antaa mahdollisuuden kehittää alueelle tärkeä kulttuuri-, sivistys- ja nuorisotoiminnan keskus, kohtaamispaikka ja asukkaiden ”yhteinen olohuone”.

Maunulan nuorisotalon joutui vuoden 2009 lopussa pois tiloistaan, joissa oli home- ja sisäilmaongelmia. Se toimii nyt Asukastalo Saunabaarilla vain kahtena iltana. Nuorisotalolle mahdollisesti syksyllä saatavat koulun entiset hammashoitolan tilat ovat vain tilapäinen ”hätäratkaisu”. Lisäksi ruotsinkielinen päiväkoti Stigen on sijoitettu tilapäisesti ”paviljonkiin”.

Asukastalo Saunabaarin tilat eivät riitä asukkaiden ja järjestöjen tarpeisiin. Kun Saunabaari siirtyi vanhustenpalvelun vastuualueelta aikuispalvelujen vastuualueelle, vähenivät Saunabaarin henkilöstöresurssit. Asukastalolla ei ole riittäviä resursseja tukea talolla tapahtuvaa eläkeläisten ja muuta harrastustoimintaa, jolla on tärkeä merkitys ennaltaehkäisevän ja monikulttuurisen toiminnan kannalta. Resursseja tarvitaan myös Asukastalo Saunabaarin ja Maunulan mediapajan yhteistyön kehittämiseksi.

Maunulaan keskustasta tuleva bussi 62 ei kulje iltaisin eikä viikonloppuisin. Tämän takia Pakilaan menevä bussi 66 joutuu kiertämään vanhan Maunulan kautta.

Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että
a) talousarvioon 2011, taloussuunnitelmaan 2011-2013 ja investointiohjelmaan 2011-2015 varataan 9 miljoonaa euroa Maunulan kirjaston, työväenopiston ja nuorisotoimen tilojen suunnitteluun ja rakentamiseen niin, että rakentaminen voidaan aloittaa vuonna 2011. Tilojen valmistuessa tarvitaan taloussuunnitelman raamiin kirjaston, työväenopiston ja nuorisotoimen toimintamenoihin lisää vuosittain yhteensä 375 000 euroa.
b) talousarviossa 2011 ja –suunnitelmassa 2011-2013 osoitetaan 50 000 euroa Asukastalo Saunabaarille henkilöstöresurssien lisäämiseen, harrastustoiminnan ohjaamiseen ja yhteistyöhön Maunulan mediapajan kanssa.
c) talousarvioon ja –suunnitelmaan varataan määräraha pysyvien tilojen saamiseksi päiväkoti Stigenille.
d) kaupungin edustajat toimivat Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymässä niin, että Maunulan bussilinjan 62 vuoroja lisätään iltaisin ja viikonloppuisin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »