Talousarvioaloite lähipalveluista

Euroopan unioni on määritellyt kestävälle kaupunkikehitykselle suunnittelusuositukset, indikaattorit (http://ec.europa.eu/environment/urban/common_indicators.htm). Palvelujen osalta indikaattorit lähtevät siitä, että lähipalvelut ovat tavoitettavissa kävelyetäisyydellä. Näihin lähipalveluihin kuuluvat muun muassa peruskoulut, päiväkodit, nuorisotalot, kirjastot, terveysasemat ja tietyt vanhustenpalvelut.

EU:n indikaattoreiden toteuttaminen edistää tasa-arvoista kehitystä palvelujen saatavuudessa ja alueellisesti. Se on myös omiaan vähentämään liikennettä ja tukee siten ekologista kestävyyttä.

Peli Seis! –kansalaisliikkeen tekemän selvityksen perusteella indikaattoreiden toteuttaminen edellyttää Helsingissä palveluverkon tiivistämistä monilla alueilla lähipalvelujen turvaamiseksi. Viikin nuorisotalon puute on eräs esimerkki tästä. Kestävän kaupunkikehityksen suosituksia ei vastaa sekään, että terveysasemia vähennetään tai jos keskustakirjan toteuttaminen uhkaa heikentää lähikirjastoja.

Esitämme, että talousarvion 2013 ja taloussuunnitelman 2013-2015 erääksi lähtökohdaksi ja tavoitteeksi otetaan EU:n kestävän kaupunkikehityksen indikaattoreiden toteuttaminen. Samalla ehdotamme, että talousarvion raamiin, taloussuunnitelman pohjaan ja investointiohjelmaan osoitetaan tässä tarkoituksessa lisämäärärahat.

Helsinki 14.3.2012
Yrjö Hakanen ja valtuutettuja muista ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »