Talousarvioaloite henkilöstön asemasta

Henkilöstön riittävä määrä, hyvinvointi ja osallistuminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin palvelujen ja muun toiminnan kehittämisessä.

Kaupungilla on jo ollut vaikeuksia saada työntekijöitä tehtäviin, joissa palkat ovat jääneet selvästi jälkeen muun muassa vuokrien noususta. Samaan aikaan suurten ikäluokkien eläkkeelle siirtyminen lisää tarvetta rekrytoida uusia työntekijöitä. Myös palvelujen tarpeiden kasvu muun muassa Helsingin asukasmäärän lisääntyessä antaa aihetta palkata lisää työntekijöitä.

Monien palvelujen kehitys ja vaikuttavuus riippuu paljon työntekijöiden mahdollisuuksista osallistua töiden suunnitteluun ja tehdä yhteistyötä oman yksikön, usein myös viraston puitteita laajemmin. Tämä edellyttää riittävää henkilöstön määrää, jotta työntekijöillä on aikaa kehittää työtä.

Esitämme, että talousarvion 2016 raamiin ja taloussuunnitelman 2016-2018 pohjaan lisätään 20 miljoonaa euroa käytettäväksi kaupungin työntekijöiden palkkojen korottamiseen ns. Helsinki-lisällä tai muulla henkilöstöryhmien kanssa sovittavalla tavalla.

Samalla esitämme, että talousarviossa luovutaan lähinnä menojen karsimiseen ja henkilöstön kuormituksen lisäämiseen johtaneista yksipuolisista tuottavuustavoitteista. Esitämme, että tuottavuuden sijasta asetetaan yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa ja palvelujen käyttäjiä kuullen tavoitteet, jotka koskevat palvelujen vaikuttavuuden lisäämistä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »