Taivallahden kylpylähotellin tonttia ei pidä ale-kaupata

Taivallahden kylpylähotellihanke herätti paljon vastustusta kaavoitusvaiheessa. Nyt tämä ehdotus tontin vuokraamisesta sisältää myös valtuutuksen tontin myymiseen. Huomiota herättää, että kaupungin parhaimmista rantatonteista yhä useampi siirtyy yksityisten sijoittajien omistukseen. Pidän tätä linjaa lyhytnäköisenä ja virheellisenä. Pitkäaikaiset vuokrasopimukset tuottaisivat kaupungille paremmin.

Toinen huomiota herättävä asia on tontin hinnoittelu. Esityksen mukaan kerrosneliön hinta hienosta rantatontista Töölössä olisi sama kuin esimerkiksi – tässä kokouksessa myöhemmin käsiteltävän – Latokartanon tontin vuokran perusteena käytetään. Kiinteistövirasto jatkaa näin aiempaa linjaa, jolla yrityksille on luovutettu arvokiinteistöjä alehintaan ja lahjoittaa kaavoituksen tuoman hyödyn yksityisille sijoittajille.

Toivottavasti tässä tapauksessa hotelliyrittäjän valinta osataan ja halutaan tehdä paremmin kuin yhä tyhjillään seisovan Lampan talon kohdalla. Valtuutettu Koskisen täällä esittämä toisenlainen kilpailuttaminen voisi antaa tähän paremmat mahdollisuudet.

Esitän, että valtuusto palauttaa esityksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että tontin vuokraamiseen ei liity osto-optiota.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »