Stansvikin kaava syytä palauttaa

Asemakaavoituksessa on pidetty hyvänä periaatteena sitä, että alueita suunnitellaan kokonaisuuksina eikä tehdä tilkkutäkkikaavoitusta. Helsingissä on valitettavasti yleistynyt alueiden kaavoituksen pilkkominen moniin osiin. Tässäkin tapauksessa aluetta suunnitellaan kolmella eri kaavalla.

Stansvikin nummen osalta KHO totesi luontoselvitykset puutteellisiksi. Nummi ei kuulu nyt käsiteltävän kaavaan, mutta on sen välittömässä läheisyydessä ja vaikuttaa kokonaisuuteen. Uimarannan ja vihervyöhykkeen kaava on vasta tekeillä. KHO:n päätös on asettanut myös kyseenalaiseksi kaavoituksen lähtökohtiin kuuluvan rakentamisen laajentamisen öljysataman itäpuoleisella alueella.

Luontoselvitykset pitäisi tietysti tehdä asianmukaisesti koko alueelta ennen asemakaavaa. Ja asemakaavat pitäisi tehdä yhtä aikaa tai mieluiten yhtenä kokonaisuutena, jotta arvokas kokonaisuus ja luontoarvot turvataan.

Asukkaat ovat arvostelleet sitä, että esitetty kaava ei ota riittävästi huomioon muun muassa maakuntakaavassa ja yleiskaavassa todettuja kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokkaita kokonaisuuksia, EU:n luontodirektiivin määräyksiä eikä direktiiviä vähämeluisten alueiden suojelusta. Muistutuksia on esitetty muun muassa Uudenkylän alueelle tulevasta rakentamisesta, mökeille osoitetuista uusista paikoista ja viljelypalsta-alueen asiirtämisestä paikkaan, jossa sen alle jää vanhaa luonnon tammimetsää.

Kuntalaisia on muodollisesti kyllä kuultu, mutta ei ole riittävästi kuunneltu. Kaupunkisuunnitteluvirasto on ajanut jääräpäisesti läpi omaa linjaansa, jonka taustalla ovat muun muassa Kruunuvuorenrannan ylimitoitetut rakentamistavoiteet. Kaavaesityksen merkintöihin on tehty muutamia täsmennyksiä, mutta ne eivät ole riittäviä suojelutavoitteiden toteutumisen turvaamiseksi. Alueen suojeleminen on tärkeää kaikkien helsinkiläisten yhteisenä virkistysalueena.

Ehdotan, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että aluetta voidaan suunnitella kokonaisuutena ja sen merkittävät kulttuuri-, maisema- ja luontoarvot turvataan.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »