Sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikön valinta

Kaupunginhallituksen enemmistön ehdottama Hannu Juvonen ja vähemmistön esittämä Juha Jolkkonen ovat molemmat päteviä sosiaali- ja terveysviraston päälliköksi. Kummallakin on koulutusta ja kokemusta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta on voinut seurata läheltä molempien ehdokkaiden työtä. Siksi lautakunnan enemmistön asettumisella Juha Jolkkosen kannalle on erityistä painoarvoa. Sama koskee asukkaiden palautetta.   Monissa arvioissa keskeisimpänä erona hakijoiden välillä on nähty heidän kykynsä kuunnella ja motivoida henkilöstöä, tehdä yhdessä.

Sote-viraston palveluverkkosuunnitelman valmistelu on tässä suhteessa tärkeä mittari. Jotain meni vikaan, kun esimerkiksi Kallion terveysasemalla käytännössä koko henkilöstö ja alueen asukkaat nousivat vastustamaan Hannu Juvosen johdolla valmisteltua suunnitelmaa. Kun palveluverkkosuunnitelmasta kysyttiin mielipiteitä henkilöstöltä, kommentteja tuli vain kymmenkunta, mikä kertoo jotain viraston ilmapiiristä. Huolta palvelujen tarvitsijoiden ja henkilöstön keskuudessa ovat herättäneet eräät muutkin hankkeet, kuten aikeet lopettaa Auroran psykiatrian päivystys.

Hämmästyin Juvosen tapaan suhtautua kriittisiin mielipiteisiin, kun luin hänen kolumninsa ”Ihmiskilpiä sote-sodassa” lokakuun jälkipuolella MediUutisissa: ”Yritä kehittää psykiatriaa ja päihdehuoltoa – psykiatriset potilaat ja heidän omaisensa ovat ihmiskilpinä ennen kuin ehdit saada ensimmäistäkään suunnitelmaa valmiiksi henkilöstökäsittelyineen. Yritä kehittää terveysasemia – seniorikansalaiset rekrytoidaan välittömästi ihmiskilviksi. Kokonaan oma lukunsa ovat ääniä janoavat paikallis- tai nurkkakuntapoliitikot. Heidät saadaan rekrytoitua ihmiskilviksi melkein minkä tahansa muutoksen vastustamiseen.” (17.10.2014)  

Edessä on monia isoja ratkaisuja, joissa asukkaiden ja henkilöstön kuulemisella ja osallistumisella on suuri merkitys. Tähänastisten kokemusten perusteella Juha Jolkkosella on tähän paremmat mahdollisuudet, vaikka on hänkin toteuttanut sote-viraston alimitoitettuja budjettiraameja.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »