Skanskan ”kiinteistöjalostusta”

Kaupunginhallitus esittää tässä Skanskalle ja Skanskan kaupalliseen kiinteistöjalostukseen keskittyneelle yhtiölle oikeutta ostaa toimistotontti. Osto-option käytön edellytyksenä on se, että rakennukseen on sijoitettu Skanskan Suomen pääkonttoritoiminnot. Siitä, miten pitkään pääkonttori tiloissa pysyy, tämä esitys ei takaa mitään. Lisäksi vuokralainen saisi oikeuden ostaa myös naapuritontin, totesi Yrjö Hakanen 27.5. valtuustossa vastuessaan kaupungin tonttimaan myymistä..

Tästä esityksestä ei suoraan selviä, mitä 32 euron kerrosneliömetrihinta tarkoittaa kaavan mukaisella rakennusoikeudella. Minusta hinta vaikuttaa alhaiselta verrattuna niihin hintoihin, joilla asialistan edellisen kohdan perusteella toimistotonttien kauppoja tehdään. Kysyinkin asianomaiselta kaupunginjohtajalta, mihin tämä hinta perustuu?

Kaupunginhallitukselle viime vuonna jaettu selvitys osoitti, että kaupungille tulee pidemmällä aikavälillä yleensä edullisemmaksi vuokrata tontteja kuin myydä niitä. Tämä vain korostuu, kun talouslama painaa kauppahintoja alaspäin.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että esitys palautetaan uudelleen valmisteltavaksi niin, että vuokrasopimukseen ei sisälly osto-optiota.

(Muut valtuutetut hyväksyivät kaupan.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »