Skanskan “kiinteistöjalostusta”

Kaupunginhallitus esittää tässä Skanskalle ja Skanskan kaupalliseen kiinteistöjalostukseen keskittyneelle yhtiölle oikeutta ostaa toimistotontti. Osto-option käytön edellytyksenä on se, että rakennukseen on sijoitettu Skanskan Suomen pääkonttoritoiminnot. Siitä, miten pitkään pääkonttori tiloissa pysyy, tämä esitys ei takaa mitään. Lisäksi vuokralainen saisi oikeuden ostaa myös naapuritontin, totesi Yrjö Hakanen 27.5. valtuustossa vastuessaan kaupungin tonttimaan myymistä..

Tästä esityksestä ei suoraan selviä, mitä 32 euron kerrosneliömetrihinta tarkoittaa kaavan mukaisella rakennusoikeudella. Minusta hinta vaikuttaa alhaiselta verrattuna niihin hintoihin, joilla asialistan edellisen kohdan perusteella toimistotonttien kauppoja tehdään. Kysyinkin asianomaiselta kaupunginjohtajalta, mihin tämä hinta perustuu?

Kaupunginhallitukselle viime vuonna jaettu selvitys osoitti, että kaupungille tulee pidemmällä aikavälillä yleensä edullisemmaksi vuokrata tontteja kuin myydä niitä. Tämä vain korostuu, kun talouslama painaa kauppahintoja alaspäin.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että esitys palautetaan uudelleen valmisteltavaksi niin, että vuokrasopimukseen ei sisälly osto-optiota.

(Muut valtuutetut hyväksyivät kaupan.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »