Puheenvuoro 2012 ympäristöraportista

On hyvä, että valtuustolle raportoidaan ympäristötavoitteiden toteutumisesta. Samoin, että eräissä asioissa on edetty. Haluan kiinnittää huomiota raportissa muutamaan asiaan.

Energiatuotannon päästöjen vähenemisen ja uusiutuvan energian osuuden lisäämisen suhteellisen vaatimattomatkaan tavoitteet eivät tällä vauhdilla tule toteutumaan. Kaupungin johdon suhtautumista asiaan kuvaa se, että Helsingin Energian investointiohjelmaan liittyvä Hanasaaren voimalan uudistamisen ympäristövaikutusten arvion toimeksiannossa on lähtökohtana korvata vain 40 prosenttia kivihiilestä biomassalla.Näin sivuutetaan sekä ympäristön että kaupungin talouden kannalta edullisempi vaihtoehto, jossa Hanasaari siirtyy kokonaan tai lähes kokonaan biopolttoaineiden käyttöön.

Liikenteen puolella on pientä positiivista, mutta poikittaisen liikenteen osalta joukkoliikenteen osuus on edelleen surkean alhainen, alle viidesosa. Joukkoliikenteen kehittämistä onkin syytä käsitellä konkreettisemmin myös valtuustossa.

Ympäristöriskien osalta osallistuminen ydinvoimalahankkeisiin sivuutetaan raportissa kokonaan. Ydinvoimasta voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä ydinvoiman käyttöön ja rakentamiseen osallistuvan kaupungin pitää arvioida myös tähän liittyviä riskejä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »