Pörssiyhtiön tonttivuokra-alennus ja asuntotonttien vuokrat


Tässä ehdotuksessa on kyse tontin mahdollisesta myymisestä kiinteistösijoitusyhtiö Technopolikselle. Yhtiö haluaa muuttaa vuokrausperusteita niin, että tontin hintaa alennettaisiin. Sen mukaan tontin pääoma-arvo on noussut selvästi yli käyvän markkinahinnan.

Kaupunginhallitus esittää hinnan alentamisvaatimuksen hyväksymistä ja varauksen jatkamista marraskuun loppuun 2012. Alennettua hintaa perustellaan laskusuhdanteella. Kaupungin ennusteissa lähdetään kuitenkin siitä, että suhdannetaantuma ei jatku enää paria vuotta. Hinnan alentamisen perustelu on siten kyseenalainen.

Ostajana on pörssiyhtiö, jonka tulos kasvoi viimeisimmässä tilinpäätöksessä yli 43 prosenttia edellisestä vuodesta. Sillä ei ole tarvetta ale-hintoihin.

Samaan aikaan kaupunki ei suostu edes neuvottelemaan tavallisten asuinkiinteistöjen kohtuuttomasti nousevista tonttivuokrista. Hyväksymällä pörssiyhtiön esittämät tontin hinnan alennusperustelut, kaupunginhallitus tunnustaa kuitenkin itse asiassa sen, että tontinvuokraajien asukasliike on ollut oikeassa arvostellessaan tonttivuokrien korotusperusteita. Esitän, että kaupunginhallituksen tulee käynnistää neuvottelut niiden asunto-osakeyhtiöiden kanssa, joiden vuokrat ovat kohtuuttomasti nousemassa.

Esitän, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi niin, että Technopolis Oyj:n tontin pääoma-arvoa ei alenneta.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »