Planmeca ja Lohiniemenrannan asemakaava

Tämä Planmecan ajama asemakaavanmuutos kertoo siitä, miten suuryhtiön vaatimukset ajavat kaupunkisuunnittelun periaatteiden yli. Rantojen pitäisi kuulua kaikille, mutta tässä tapauksessa niiden halutaan kuuluvan muita enemmän terveysbisnekselle.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Planmeca hakee itselleen yksipuolista etua kaupungilta. Kesäkuussa 2015 se haki ja sai kaupungilta 10 vuoden lainan golf-areenan rakentamiseen, nollakorolla ja ilman reaalivakuuksia.

Nyt pörssiherrat haluavat rakentaa koulutus- ja majoitustilat Meri-Rastilaan, virkistysalueelle, rantametsään ja rantaviivalle ympäristö-, kulttuuri- ja virkistysarvoista piittaamatta.

Meri-Rastilan ja Ramsinniemen rantoja ja metsiä on jo aiemmin kaavoituksessa kohdeltu kaltoin. Tälle linjalle olisi voitu laittaa stoppi yleiskaavasta päätettäessä, mutta valtuuston enemmistö halusi muuttaa Meri-Rastilaan ja Ramsinniemen luonnon pääosin rakennusmaaksi. Silloin hyväksytyn ponnen mukaan piti kuitenkin selvittää, miten luonnontilaiset ranta-alueet voitaisiin säilyttää. Nyt olisi aika lunastaa tämä lupaus.

Kannatan asemakaavaehdotuksen palauttamista uuteen valmisteluun, jolle kaupunkisuunnittelulautakunnan enemmistön päätös antaisi hyvää suuntaa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »