Palmia yhtiöitettiin, mutta taistelu jatkuu

Eilinen oli isojen asioiden päivä kaupunginvaltuustossa. Ennen kokousta kaupunginjohtaja julkisti rajusti palveluja leikkaavan budjettiesityksen vuodelle 2015. Valtuustossa olivat esillä Palmian yhtiöittäminen ja lausunto sote-järjestämislakiesitykseen. Kokouksen alla valtuutettuja evästivät Senaatintorilla JHL, Jyty, Super ja Tehy vetoomuksen hylätä Palmian yhtiöittämisesitys.

Yhtiöittäminen kuitenkin meni läpi valtuustossa täpärästi. Kahdesta äänestyksestä ensimmäinen, SDP:n palautusesitys kaatui äänin 43-41 ja seuraavaksi Vasemmistoliiton tekemä hylkäysesitys äänin 43-39. Kaikki vasemmistopuolueet, sekä myös kristilliset ja Keskusta olivat molempien esitysten takana. Myös valtaosa perussuomalaisista vastusti yhtiöittämistä.

Palmia yhtiöitettiin Kokoomuksen, RKP:n ja Vihreiden enemmistön äänin.

palmia yhtioittaminen scaled

 

Valtuustossa oli Palmian yhtiöittämisen lisäksi esillä muitakin isoja asioita. Sote-lain järjestämisluonnos oli kommentoitavana, ja esitimme, että Helsinki hylkää lakiesityksen.

SKP:n ja Helsinki-listojen Yrjö Hakanen jätti myös valtuustoaloitteen yleiskaavan luonnoksen tuomisesta valtuustoon lähetekeskusteluun. Tällä hetkellä yleiskaavaa valmistellaan ilman, että valtuusto on käynyt siitä mitään keskustelua – vaikka asia on poikkeuksellisen laajakantoinen. Aloitteen allekirjoitti yhteensä 52 valtuutettua kaikista ryhmistä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »