Pajusen budjettiesitys ei kelpaa

Helsinki-listojen aktiivit kokoontuivat 16.10. puhumaan kaupungin ensi vuoden budjetista. Muutettavaa ja kommentoitavaa löytyi paljon.

Kaupunginjohtaja Pajusen ehdotuksessa ei ole tarpeeksi rahaa suhteessa ihmisten todellisiin tarpeisiin. Kaupungin tuottavaa liiketoimintaa aiotaan yhtiöittää, sosiaali- ja terveyspalveluissa on kymmenien miljoonien vaje, ja ylipäätään budjetti vaatii tekemään enemmän vähemmällä rahalla. Leikkaukset kohdistuvat kaikista raskaimmin tavallisiin keski- ja pienituloisiin ihmisiin.

Helsinki-listojen kokouksessa linja olikin toinen. Jatkuvasta leikkaamisesta, yhtiöittämisestä ja yksityistämisestä on päästävä eroon, ja kuunneltava asukkaiden tarpeita. Rikkaan Helsingin varoista riittää kyllä palvelujen rahoittamiseen, ja varmasti on olemassa parempiakin investointikohteita kuin kalliit tunneli- ja siltahankkeet.

Ryhmämme valmistelee talousarvioon lukuisia muutosehdotuksia, ja haluaa lisäksi luoda yhteyksiä erilaisiin kansalaisjärjestöihin ja ruohonjuuritason toimijoihin politiikan suunnan muuttamiseksi. Katso tapahtumakalenterista, missä meitä voi seuraavan kerran nähdä, tai ota yhteyttä sähköpostitse.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »