Päivähoitoa leikataan – ja yksityistetään

Kaupungin budjetin menoleikkausten oikeistolaiset ideologiset tavoitteet tulivat räikeällä tavalla esille, kun valtuuston enemmistö päätti leikata kaupungin päivähoitomenoja vuodesta 2011 alkaen 10 miljoonalla eurolla vuodessa. Heti tämän jälkeen päätettiin nimittäin ryhtyä tukemaan yksityisten päiväkotien ja päivähoitoalan yritysten perustamista ja laajentamista.


Kokoomus perusteli yksityisten tukea lapsiperheiden ”valinnanvapaudella”. Yrjö Hakasen (SKP ja Helsinki-listat) mielestä kyse on yksityisten yritysten tukemisesta ja varhaiskasvatuksen eriarvoisuuden lisäämisestä.

Yksityisissä päiväkodeissa ei ole nollamaksuluokkaa eikä maksuja porrasteta perheiden tulojen mukaan. Niiden tukemisesta hyötyvät siksi lähinnä hyvätuloiset. Samaan aikaan kaupungin oman päivähoidon menoleikkaukset rajoittavat toiminnan kehittämistä ja vastaamista muun muassa kaupan aukioloaikojen laajentamisen lisäämiin palvelutarpeisiin.

Päivähoidon yksityistämisen laajentamiseen tähtäävää hanketta vastustivat valtuustossa Hakasen lisäksi vain SDP:n Lilli Autti, Rakel Hiltunen ja Tarja Tenkula.

SKP:n ja Helsinki-listojen puheenvuoro asiassa löytyy täältä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »