Olympiastadionin asemakaava

Olympiastadionin peruskorjaus tarjoaa mahdollisuuksia kehittää sen käyttöä erilaisiin urheilu- ja muihin tapahtumiin. Tältä kannalta tärkeää on myös se, millaisia puitteita tapahtumille on tarjolla stadionin edustalla.

Olympiastadion on kulttuurihistoriallisesti, arkkitehtuuriltaan ja maisemakulttuurin kannalta valtakunnallisesti merkittävä ympäristö. Se on kansainvälisestikin arkkitehtuurin merkkikohteita. Tässäkin suhteessa on tärkeää, millainen tilallinen kokonaisuus rakentuu stadionista ja sen ympäristöstä.

Joitain vuosia sitten oli esillä ajatus stadionin eteläpuoleisen alueen kehittämisestä laajempana tapahtumapuistona, Olympiapuistona, joka liittyy Töölönlahden kulttuuri- ja viheralueeseen ja Keskuspuistoon. Valitettavasti asemakaava-alue on nyt rajattu niin pieneksi, että nämä ideat jäävät suurelta osin toteutumatta. Ne näyttävät hautautuneen Pisararadan ja siihen liittyvän kauppa-, hotelli- ja hallibisneksen jalkoihin.

Jos Pisararata siirtyy epämääräiseen tulevaisuuteen, kannattaa näihin laajempiin olympiapuiston suunnitelmiin palata, ja osoittaa uudelle jäähallille paikka Stadionin pohjoispuolelta.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »