Olympiastadionin asemakaava

Olympiastadionin peruskorjaus tarjoaa mahdollisuuksia kehittää sen käyttöä erilaisiin urheilu- ja muihin tapahtumiin. Tältä kannalta tärkeää on myös se, millaisia puitteita tapahtumille on tarjolla stadionin edustalla.

Olympiastadion on kulttuurihistoriallisesti, arkkitehtuuriltaan ja maisemakulttuurin kannalta valtakunnallisesti merkittävä ympäristö. Se on kansainvälisestikin arkkitehtuurin merkkikohteita. Tässäkin suhteessa on tärkeää, millainen tilallinen kokonaisuus rakentuu stadionista ja sen ympäristöstä.

Joitain vuosia sitten oli esillä ajatus stadionin eteläpuoleisen alueen kehittämisestä laajempana tapahtumapuistona, Olympiapuistona, joka liittyy Töölönlahden kulttuuri- ja viheralueeseen ja Keskuspuistoon. Valitettavasti asemakaava-alue on nyt rajattu niin pieneksi, että nämä ideat jäävät suurelta osin toteutumatta. Ne näyttävät hautautuneen Pisararadan ja siihen liittyvän kauppa-, hotelli- ja hallibisneksen jalkoihin.

Jos Pisararata siirtyy epämääräiseen tulevaisuuteen, kannattaa näihin laajempiin olympiapuiston suunnitelmiin palata, ja osoittaa uudelle jäähallille paikka Stadionin pohjoispuolelta.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »