Östersundomin ja Ulltunan kiinteistökauppa

Helsinki on tämän päätöksen esittelytekstin mukaan maksanut hulppeaa ylihintaa Östersundomin alueella tehdyissä maahankinnoissa. Kaupungin ostamien maiden hinta on ollut tähän mennessä keskimäärin 26 euroa neliöltä, vaikka suuri osa noista maista on raakamaaksi luokiteltavaa. Kuvaavaa on, että nyt esitetty runsaan 90 hehtaarin alueen hankinta alentaa keskihintaa 23 euroon neliöltä, ja tässäkin kaupassa maksetaan ylihintaa.

Kaupunki olisi alun perin voinut valita toisenlaisen tien ja käyttää lain antamaa oikeutta hankkia alueelta kaavoitettavaksi maata selvästi nyt maksettuja hintoja edullisemmin. Tontinomistajille maksetaan tässä siitä arvonnoususta, joka on vasta tulossa kun alueita kaavoitetaan. Tämän hyödyn kaupunki olisi voinut pitää pääosin itsellään. Eikä kyse ole mistään pienistä summista vaan miljoonista, yhteensä jopa muutamasta kymmenestä miljoonasta.

Lunastusmenettelyyn on hyvin aikaa, koska yleiskaavan ja sitten asemakaavan tekemiseen menee joka tapauksessa vuosia. Esitän, että valtuusto hylkää esitetyn kaupan.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »