Munkkivuoren Ulvilantie 10:n asemakaava

Tämä Munkkivuoren Ulvilantie 10:n asemakaavaehdotus suhtautuu kovakouraisesti alueen luonteeseen, luontoon ja alueen asukkaiden mielipiteisiin. Samalla tähän liittyvät kysymykset ovat tärkeitä laajemminkin, kun ajatellaan yleiskaavaehdotuksen mittavia rakentamistavoitteita, joista noin kolmannes pitäisi toteuttaa täydennysrakentamisella.

Helsingissä on monia kaupunginosia, joiden asemakaavat on aikoinaan tehty luontoa ja ympäristön ominaispiirteitä arvostaen. Ne muodostavat usein kulttuurihistoriallisesti hienoja, ihmisen mittakaavaan tehtyjä luonnonläheisiä kokonaisuuksia. Näitä kokonaisuuksia ei pidä rikkoa ylimitoitetuilla täydennysrakentamisen tavoitteilla.

Tässä tapauksessa kaava tuhoaa Munkkivuoren korkeimpiin kuuluvan kallion ja lasten leikkipaikan, kaataa alleen puustoa, nostaa tonttitehokkuuden alueen muita tontteja suuremmaksi sekä rikkoo kaupunkikuvaa.

Tämän kaavaehdotuksen valmistelussa herättää ihmetystä se, miksi kaupunkisuunnitteluvirasto on halunnut kiirehtiä yksittäistä tonttia koskevaa esitystä ja kieltäytynyt museoviraston ehdottamasta alueen täydennysrakentamisselvityksestä. Varsinkin kun nyt ollaan valmistelemassa myös uutta yleiskaavaa.

Esitän, että valtuusto palauttaa ehdotuksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että tehdään koko aluetta koskeva täydennysrakentamisselvitys ja alennetaan rakentamisen tonttitehokkuutta.

(Ehdotusta ei kannatettu.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »