Miljardien arvosta kaupungin omaisuutta yhtiöitettiin

Eilisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa käsiteltiin isoja asioita, kun valtuusto päätti Helsingin Energian ja Helsingin Sataman muuttamisesta liikelaitoksista osakeyhtiöiksi. SKP:n ja Helsinki-listojen mielestä on erikoista, ettei yhtiöittämisen vaihtoehtoja haluttu selvittää.

– Minua ihmetyttää se vaihtoehdottomuus, jolla yhtä laintulkintaa on lähdetty toteuttamaan, totesi valtuutettu Hakanen.

Yhtiöittämistä perustellaan EU-säännöksillä, vaikka muunkinlaisia esimerkkejä löytyy. Esimerkiksi Belgiassa on palattu julkisten liikelaitosten muotoon.

Yhtiöittäminen tarkoittaa, että kuntalaisten on jatkossa hankalampi saada tietoa Helsingin Energian toiminnasta. Myöskään yhtiön tekemät hankinnat eivät välttämättä ole kaikilta osin julkisia tulevaisuudessa.

Esitimme molempien yhtiöittämisten kohdalla yhtiöittämisen hylkäämistä ja muiden vaihtoehtojen selvittämistä. Sataman kohdalla esitystämme kannatti Vasemmistoliiton Vesa Korkkula, Helsingin Energian osalta jäimme yksin, eikä asiasta äänestetty lainkaan.

Demokratiaa kavennetaan

Valtuustossa päätettiin myös kaventaa valtuutettujen aloiteoikeutta. Jatkossa aloite käsitellään kaupunginvaltuustossa vain, mikäli sen on allekirjoittanut vähintään 15 valtuutettua. Yrjö Hakanen piti puheenvuoron, jossa puolusti demokratiaa ja yksittäisten valtuutettujen oikeutta nostaa asioita keskusteluun.

Valtuustossa käsiteltiin monia muitakin asioita. Tässä kaikki puheenvuoromme:

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »