Miksi varakasta golfklubia tuetaan kun muilta leikataan?

Helsingin Golfklubia on tuettu alhaisin tonttivuokrin ja lainoilla. Miksi tälle varakkaalle klubille esitetään taas lisää tukea samaan aikaan kun kaupunki karsii lasten, nuorten ja muiden helsinkiläisten yhteiseen käyttöön tarkoitettuja liikuntamäärärahoja?


Helsingin Golfklubi on saanut vuosikausia nauttia poikkeuksellisen halvasta tonttivuokrasta. Kolme vuotta sitten Golklubille annettiin lähes nollakorkoinen laina golfkentän kehittämiseen. Tämän vuoden helmikuussa se sai kaupungilta 380 000 euron lainan kiinteistön ostamiseen. Kaikki nämä ratkaisut on tehty kilpailuttamatta ja ilman, että golfklubin olisi tarvinnut antaa omia vakuuksia lainoihin.

Nyt tälle klubille, jonka jäseneksi pääsee lähinnä hyvätuloista eliittiä, esitetään taas uutta 240 000 euron lainaa konehallin rakentamiseen. Ja taaskin lähes nollakorolla ja ilman muita vakuuksia kuin kaupungin klubille vuokraama kiinteistö.

Samaan aikaan liikuntavirasto karsii kaikkien helsinkiläisten yhteiseen käyttöön, muun muassa lapsille ja nuorille, tarkoitettujen liikuntatilojen määrärahoja.

Uskon, että ministeri Vapaavuori, liikuntatoimen johtaja Rauramo ja muut glofklubin herrat kykenevät järjestämään itse muualta rahoituksen klubinsa hankkeisiin.

Esitän, että valtuusto hylkää esityksen uudesta lainasta golfklubille.


(Kati Peltola kannatti hylkäystä, mutta valtuuston enemmistö hyväksyi lainan äänin 61 – 10, tyhjää 11.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »