Maunulan sunnittelun hyviä perinteitä kunnioitettava


Maunula on eräs alueista, joiden suunnittelussa ja rakentamisessa ovat varsin hyvin toteutuneet 50- ja 60-lukujen kaupunkisuunnittelun ja sosiaalisen asuntotuotannon ihanteet. Hyviä perinteitä on syytä kunnioittaa myös täydennysrakentamisessa.Maunula on eräs alueista, joiden suunnittelussa ja rakentamisessa ovat varsin hyvin toteutuneet 50- ja 60-lukujen kaupunkisuunnittelun ja sosiaalisen asuntotuotannon ihanteet. Hyviä perinteitä on syytä kunnioittaa myös täydennysrakentamisessa.

Tämä ehdotus kasvattaa Pakilantien varressa olevan tontin kerrosalan reilusti yli kaksinkertaiseksi. Uusi rakennus olisi yhtä kerrosta korkeampi kuin vanhat rakennukset.

Mielestäni tälle lisäkerrokselle ei ole perusteita. Kyse on lähinnä Sato-Asunnot Oy:lle annettavasta mahdollisuudesta saada enemmän voittoa kovan rahan senioritalon rakentamisesta.

Maunulan keskustaan on tulossa nyt esillä olevan talon lisäksi useita muitakin uusia kerrostaloja. Uudisrakentaminen on syytä tässäkin tapauksessa sopeuttaa vastaamaan koko Pakilantien varren yhtenäistä ilmettä.

Esitän, että valtuusto hyväksyy kaavamuutoksen siten muutettuna, että uusi rakennus on 4-kerroksinen.

(Esitys ei saanut muiden ryhmien tukea.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »