Maunulan eteläisen alueen asemakaava

1950-luvun hyvää suunnittelua edustava vanhan Maunulan alue on merkitty yleiskaavassa kokonaisuudessaan kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittäväksi alueeksi. On hyvä, että alueelle tehdään asemakaavamuutos, jonka tarkoituksena on turvata 50-luvun Maunulan kokonaisuuden säilyminen. 

Maunulan uuteen keskustaan ja alueen laidoille on jo aiemmin kaavoitettu lisää asuntorakentamista, julkisia palveluja ja muita tiloja. Siksi Maunulassa on herättänyt kritiikkiä se, että suojelukaavaan on sisällytetty myös muutama kiistanalainen täydennysrakennushanke.

Uusia rakennuksia on perusteltu Maunulan väestörakenteen ja palvelujen kehittämisellä. Tässä kaavassa esitetyllä 2 700 kerrosneliömetrin lisärakentamisella ei ole kuitenkaan mitään mainittavaa vaikutusta kaupan keskittymiseen tai Maunulan väestörakenteeseen. Sen sijaan rakentaminen on tässä tapauksessa ainakin osittain ristiriidassa suojelutavoitteiden kanssa. Lisärakentaminen tuo myös lisää liikenneongelmia pienille kaduille. 

Erityisen ongelmallinen on Töyrytie 2:n lisärakentaminen. Se oli esillä jo 80-luvulla, mutta hylättiin paikkaan ja alueen kokonaisuuteen soveltumattomana. Rakennettavaksi aiottu metsikkö on viereisten vanhustentalojen ja rivitalojen asukkaille tärkeä ja myös lajistoltaan suojelun arvoinen.

Olisin valmis kannattamaan asemakaavan hyväksymistä siten muutettuna, että siitä poistetaan  Töyrytie 2:n lisärakentaminen. Kun tämä ei ole kaupunkisuunnitteluvirastolle kelvannut, kannatan valtuutettu Torvaldsin palautusesitystä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »