Malmin lentoaseman alueesta

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä tapa, jolla Malmin lentoaseman kohtalosta on sovittu valtioneuvoston ja kaupungin johdon kesken on epädemokraattinen. Kun lentoaseman lopettamisesta sovittiin, sivuutettiin niin alueen asukkaat, Finnavia ja muut lentokentän toimijat kuin yleiskaavan valmisteluun kuuluvat osallistumis- ja kuulemismenettelyt. Emme hyväksy tällaista epädemokraattista menettelyä.

Kaupunginvaltuuston vallassa ei ole se, miten valtio, Finnavia ja muut ilmailualan yhteisöt järjestävät toimintansa. On kuitenkin myös Helsingin kannalta tärkeää, että Helsinki-Vantaan lentokenttä ei jää ainoaksi Helsingin seutua palvelevaksi kentäksi.

Valtioneuvoston päätökseen ja sopimukseen Helsingin seudun kuntien kanssa on kirjattu, että Malmin lentoaseman alue otetaan asuntokäyttöön. SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän mielestä tämä ei saa tarkoittaa erilaisten vaihtoehtojen selvittämisen sivuuttamista eikä myöskään asukkaille tärkeiden ulkoilu- ja viheralueiden merkityksen aliarvioimista. Kentän lähistöllä, Tattarisuon alueella toimivien pienyritysten toiminnan jatkumiselle on turvattava edellytykset. Myös lentokenttärakennukselle on syytä hakea sen historiaa ja kulttuuria arvostava käyttö.

Helsingillä on paljon uusia alueita kaavoitettavana ja rakennettavissa. Malmin lentokentän alueen osalta pitää ottaa huomioon erilaisia tarpeita ja välttää sellaisia ylimitoitettuja rakentamistavoitteita, joita yleiskaavan valmistelussa on esitetty.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »