Lumenkaato pois Vuosaaren rannalta

Vuosaaren Aurinkolahdesta on kehkeytynyt hieno alue. Se palvelee monenlaisia merellisiä harrastuksia ja asukkaiden viihtyisyyttä. Tähän kuvaan sopii huonosti alueen käyttäminen lumenkaatopaikkana.Vuosaaren Aurinkolahdesta on kehkeytynyt hieno alue. Se palvelee monenlaisia merellisiä harrastuksia ja asukkaiden viihtyisyyttä. Tähän kuvaan sopii huonosti alueen käyttäminen lumenkaatopaikkana.

Vuosaari-Seura, Vuosaaren asukastoimikunta ja monet muut ovat esittäneet lumenkaatopaikan poistamista kaavasta. Sataman logistiikka-alueen lumien kaataminen aiheuttaa virkistysalueen rantojen likaantumista. Se uhkaa Särkänniemen luonnonsuojelualueen laguunien säilymistä luonnontilaisena. Lisäksi lumenkuljetus aiheuttaa runsaasti liikennettä alueen läpi. Myös polttoaineen jakeluasemaa on esitetty siirrettäväksi toiseen paikkaan.

Esittelytekstissä annetaan ymmärtää, että ympäristölautakunnalla ei ole huomautettavaa asiaan. Todellisuudessa ympäristölautakunta on jo vuosia sitten esittänyt toimia, jotta lumenkaato Helsingin rannoille lopetettaisiin. Edellinen ympäristölautakunta vastusti kaavaehdotusvaiheessa lumenkaatoa, mutta nykyiselle lautakunnalle ympäristökeskus ei halunnut asiaa lainkaan tuoda. Vaikka ympäristökeskus ei ole huomauttanut tätä kaavaesitystä vastaan, on lumenkaadon kieltäminen mereen myös nykyisessä lautakunnassa ja ympäristökeskuksessa parhaillaan selvitettävänä.

Esitän, että valtuusto päättää hyväksyä asemakaavaesityksen siten muutettuna, että lumenkaatopaikka poistetaan kaavasta.

(Esitys ei saanut kannatusta muista ryhmistä.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »