Linjaerot näkyivät

Kaupunginvaltuuston eilen käymässä ensi vuoden talousarvion valmistelun lähetekeskustelussa tulivat selvästi esille erilaiset linjat suhtautumisessa lamaan ja julkisiin palveluihin.

Kokoomus ajoi palvelujen määrärahojen leikkaamista, työntekijöiden määrän vähentämistä ja entistä useampien palvelujen ostamista yksityisiltä yrityksiltä. Vasemmiston ryhmät puolestaan puhuivat kaupungin vastuusta aktiivisuuteen laman torjumisessa ja palvelujen turvaamisessa kaikille.

Yhden kiinnostavimmista puheenvuoroista piti SDP:n ryhmän puheenjohtaja Jorma Bergholm, jonka arviot Helsingin taloudesta olivat samansuuntaiset kuin SKP:n ja Helsinki-listojen. Numeroissakin oli yhtäläisyyttä, kun Bergholm totesi Helsingillä olevan vahva tase, koska kaupunki on tehnyt ylijäämää tällä vuosikymmenellä yhteensä miljardi euroa.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä oli kuitenkin ainoa, joka esitti konkreettisia euromääräisiä ehdotuksia elvyttämisestä, palvelujen alibudjetoimisen lopettamisesta, työntekijöiden palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta jne.

Valtuuston kokouksen edellä saatiin uusia näyttöjä siitä, että kansalaistoiminnalla voi vaikuttaa. Valtuustoryhmien enemmistö on asettunut vastustamaan Mustavuoren kaavaesitystä, joka tuhoaisi suuren osan arvokkaasta luontokohteesta. Pro Mustavuori -liikkeelle kuuluu tästä suurin kunnia. Lisäksi tonttivuokrien rajut korotukset jäivät jo kolmannen kerran kaupunginhallituksessa pöydälle, koska niiden läpimeno oli epävarmaa. Tähän taas on vaikuttanut erityisesti Tontinvuokraajien kansalaisliike.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »