Linjaerot näkyivät

Kaupunginvaltuuston eilen käymässä ensi vuoden talousarvion valmistelun lähetekeskustelussa tulivat selvästi esille erilaiset linjat suhtautumisessa lamaan ja julkisiin palveluihin.

Kokoomus ajoi palvelujen määrärahojen leikkaamista, työntekijöiden määrän vähentämistä ja entistä useampien palvelujen ostamista yksityisiltä yrityksiltä. Vasemmiston ryhmät puolestaan puhuivat kaupungin vastuusta aktiivisuuteen laman torjumisessa ja palvelujen turvaamisessa kaikille.

Yhden kiinnostavimmista puheenvuoroista piti SDP:n ryhmän puheenjohtaja Jorma Bergholm, jonka arviot Helsingin taloudesta olivat samansuuntaiset kuin SKP:n ja Helsinki-listojen. Numeroissakin oli yhtäläisyyttä, kun Bergholm totesi Helsingillä olevan vahva tase, koska kaupunki on tehnyt ylijäämää tällä vuosikymmenellä yhteensä miljardi euroa.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä oli kuitenkin ainoa, joka esitti konkreettisia euromääräisiä ehdotuksia elvyttämisestä, palvelujen alibudjetoimisen lopettamisesta, työntekijöiden palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta jne.

Valtuuston kokouksen edellä saatiin uusia näyttöjä siitä, että kansalaistoiminnalla voi vaikuttaa. Valtuustoryhmien enemmistö on asettunut vastustamaan Mustavuoren kaavaesitystä, joka tuhoaisi suuren osan arvokkaasta luontokohteesta. Pro Mustavuori -liikkeelle kuuluu tästä suurin kunnia. Lisäksi tonttivuokrien rajut korotukset jäivät jo kolmannen kerran kaupunginhallituksessa pöydälle, koska niiden läpimeno oli epävarmaa. Tähän taas on vaikuttanut erityisesti Tontinvuokraajien kansalaisliike.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »