Liikuntarahoista ei pidä tukea Talin Kartanon ostajaa

Valtuusto päätti noin kolme vuotta sitten vuokrata Talin kentän Helsingin Golfklubille ilman kilpailutusta ja edullisella vuokralla. Samalla Golfklubille annettiin lähes nollakorkoinen 200 000 euron laina kentän kehittämiseen.

Nyt valtuustolle esitetään uutta 380 000 euron lainaa, jotta Helsingin Golfklubi voi ostaa itselleen Talin kartanon rakennukset lukuun ottamatta Pehtoorin taloa, jota se ei halua. Tätäkään kauppaa ei ole kilpailutettu. Lainan korko on vain peruskorko. Mitään omia vakuuksia klubilta ei edellytetä vaan vakuutena ovat nämä kaupan kohteena olevat kiinteistöt.

Erikoiseksi asian tekee sekin, että hyvin toimeentulevalle golfklubille ollaan myöntämässä lainaa rahoista, jotka on tarkoitettu urheilu- ja liikuntatilojen rakentamiseen lapsille, nuorille ja muille liikunnanharrastajille.

Esitän, että valtuusto hylkää tämän ehdotuksen.

Tässä hylkäysesityksessä ei ole oteta kantaa golfin tai muiden urheilulajien harrastamiseen. Kyse on siitä, että kaupungin ei ole syytä rahoittaa helsinkiläisten omaisuuden myymistä ja muilta suljetun klubin varallisuuden lisäämistä lainalla, joka on vielä markkinaehtoja selvästi edullisempaa.

(Hakasen esittämää hylkäystä kannatti Lilli Autti. Valtuusto hyväksyi kuitenkin lainan äänin 68-9, tyhjää 6.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »