Lauttasaaren Vattuniemen tontin kaava

Tämä Lauttasaaren yhden tontin kaavamuutos on valitettava esimerkki postimerkkikaavoituksesta, joka ei ota huomioon alueen kokonaisuutta eikä tarkastele edes korttelia kokonaisuutena.

Esitys on herättänyt Lauttasaaressa laajaa kritiikkiä. Lauttasaarelaiset eivät vastusta sinänsä rakentamista. Varsinkin lähitalojen asukkaat vastustavat sitä, että rakentaminen on ylimitoitettua ja liian korkeaa.

Tälle tontille ja sen viereen aiotaan rakentaa seitsemän kerrostaloa, joiden korkeus vaihtelee viidestä kahdeksaan kerrokseen. Muutosesitys ei vastaa alueen rakennuskannan yleistä henkeä ja alueelle tyypillistä vehreyttä. Se ei vastaa myöskään Lauttasaari-seuran ja alueen asukkaiden esityksiä.

Asukkaat ovat tehneet konkreettisia ehdotuksia vähän matalammasta ja paremmin olemassa olevaa asuinympäristöä kunnioittavasta lisärakentamisesta.

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä esittää, että valtuusto palauttaa kaavan uudelleen valmisteltavaksi niin, että rakennusoikeutta ei lisätä ja kerroskorkeus rajataan enintään kuuteen.

Mitä tulee täällä valtuustossa kannettuun huoleen kohtuuhintaisista perheasunnoista ja palveluista, valtuusto voi itse vaikuttaa niihin muun muassa sillä, että kaupunki ryhtyy myös itse rakentamaan asuntoja, että tonttivuokria kohtuullistetaan ja että lopetetaan peruspalvelujen alibudjetoiminen.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?
×

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

[fts_facebook id=helsinkilistat posts=5 posts_displayed=page_only height=450px type=page]
© 2024 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »